Le Lion Féroce

Le Lion Féroce

71 kr (nr. 22324) Rött vin Frankrike
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

NYHET!

Le Lion Féroce är ett fruktigt och smakrikt vin från minervois med inslag av björnbär, kryddor, plommon, lakrits, sandelträ och
färska örter. Druvorna i vinet är skördade tidigt på morgonen under september och oktober 2019 för perfekt mognad och friskhet. Druvsorterna är 60% syrah, 20% Grenache, 15% carignan och 5% Mourvèdre.

Le Lion Féroce serveras gärna vid cirka 18°C till rätter av lamm- eller nötkött. Utmärkt till helstekt rostbiff i ugn med persilje-marinad och honungsglacerade rotfrukter, eller vitlöksspäckad lammstek med
potatisgratäng!

Det vackra odlingsområdet Minervois ligger mellan städerna Carcassonne och Bézier i Languedoc i södra Frankrike. Sarl Vignobles Plaza Tedaldi ägs av Les Domaines Auriol, ett ungt och dynamiskt företag och ägs och drivs av den färgstarka vinmakaren Claude Vialade.

 

Finns på ett Systembolag nära dig.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort60% syrah, 20% grenache, 15% carignan och 5% mourvèdre
Årgång2019
Alkoholhalt14,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Producent Les Domaines Auriol

Innehållet

SmakbeskrivningLe Lion Féroce är ett fruktigt och smakrikt vin från minervois med inslag av björnbär, kryddor, plommon, lakrits, sandelträ och
färska örter.
Passar tillLe Lion Féroce serveras gärna vid cirka 18°C till rätter av lamm- eller nötkött. Utmärkt till helstekt rostbiff i ugn med persilje-marinad och honungsglacerade rotfrukter, eller vitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng!
SkördDruvorna i vinet är skördade tidigt på morgonen under september och oktober 2019 för perfekt mognad och friskhet. Druvsorterna är 60% syrah, 20% Grenache, 15% carignan och 5% Mourvèdre.
VinifikationAlla druvor jäses separat, och carignan-druvorna har jästs med whole-cluster metoden.
JordmånLera och kalksten

Om Les Domaines Auriol

Les Domaines Auriol är ett ungt och dynamiskt företag med säte i Lézignan- Corbières i Languedoc. Det ägs och drivs av Claude Vialade som efter många års arbete inom den sydfranska vinproduktionen bestämde sig för att starta eget 1995. Företaget har idag fyra egna vinslott, däribland Château Saint Auriol, men den huvudsakliga inriktningen är upphandling och export av viner från den egna regionen. Många av dessa är ekologiskt certifierade.

Om Frankrike

Frankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.