Moncaro Dragunera

Moncaro Dragunera

91 kr + pant (nr. 2191) Rött vin, medelfylligt Terre Siciliane, Sicilien, Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Moncaro Dragunera i PET är ett bärigt, charmigt och smakrikt rött vin från Sicilien. Ett perfekt sommarvin, både att servera till middagen vid det dukade bordet, och att ha med till picknicken, sommarstugan, båten, fjällvandringen… Moncaro Dragunera som är gjort på den sicilianska druvan nero d’avola passar med sin bärigt fruktiga fräschör till både kött, fågel och grönsaksbaserade rätter men också tack vare sina mjuka tanniner till smakrik grillad fisk, eller varför inte till en korv grillad över öppen eld som njutes efter skogsvandringen. Servera gärna vinet lätt kylt!

PET-flaskan är ett överlägset alternativ till glasflaskan ur många synpunkter, den miljömässiga fördelen är bara en. En PET-flaska är betydligt lättare att bära med sig och dessutom mindre stötkänslig. Namnet Dragunera är mytologiskt och kommer från sicilianskan. Dåtidens vinbönder gav stormen och regnovädret som kan drabba Sicilien namnet Dragunera. ”Dragunera” var, och är än idag, ett ständigt hot mot odlarna och deras vingårdar. För att blidka Dragunera utförde vinbönderna en rit där de symboliskt ”klippte” ner henne med sina vinbeskärningsknivar.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% nero d'Avola
Årgång2020
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,6 g/100 ml
Syra6 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Moncaro

Innehållet

SmakbeskrivningBärig, frisk smak av hallon, körsbär, blåbär, svartpeppar och mineral. Fyllig munkänsla med fin fräschör och mjuka tanniner.
Passar tillGrillat kött eller korv, fågel, vegetariskt, eller som sällskapsvin.

Om Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Om Terre Siciliane, Sicilien, Italien

”Terre Siciliane” är en geografisk ursprungsbeteckning som omfattar vinodlingar över större delen av Sicilien. Här tillverkas röda och vita viner i en mängd olika stilar, så även rosé och mousserande vin. Mycket fokus ligger på de inhemska druvsorterna cataratto, grillo och inzolia för vita viner samt nero d’avola och nerello mascalese för röda viner. Men även de internationella sorterna som cabernet sauvignon och chardonnay har fått starkt fotfäste här.