150+1 Barbera Piemonte DOC

150+1 Barbera Piemonte DOC

109 kr (nr. 52915) Rött vin Piemonte, Italien

150+1 Barbera Piemonte DOC – guldvinnande vin till fyndpris!

När 150+1 Barbera Piemonte DOC lanserades i Italien regnade det medaljer och pressen hyllade vinets rena och inbjudande dofter av körsbär, plommon och lakrits. Nu är det Sveriges tur att få uppleva detta kvalitetsvin för endast 99 kr – mycket Piemonte för pengarna!

Namnet 150 + 1 kommer från när vinmakaren Daniele Ress bjöd in 150 druvodlare från det berömda Piemonte-distriktet i norra Italien för att gemensamt skapa ett vin av enbart handplockade druvor. Han blev till och med själv förvånad över det fantastiska resultatet och de beslöt sig för att kalla konceptet 150+1 – en hyllning till gemenskapen i Piemonte och områdets hållbara jordbruk och levande natur!

Italien mest respekterade vinskribent Luca Maroni har provat 150+1 Barbera Piemonte DOC och gav vinet imponerande 97 poäng! Ett makalöst bra betyg för ett vin för endast 99 kr!


Medaljregn över 150+1 Barbera Piemonte DOC

LUCA MARONI – 97 points

GILBERT ET GAILLARD 2021 – Gold

IWSC 2021 – Bronze

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2021 – Silver


Servera gärna detta fruktiga och eleganta vin till din hemlagade pizza, en långkokt högrevsragu eller till lagrade ostar i goda vänners lag!

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningAnnan förslutning
Producent Schenk Italia

Innehållet

SmakbeskrivningBlenden innehåller 85% Barbera – den nya trenddruvan som ger tillgängliga viner med fräsch fruktighet och mjuka tanniner. Vinets ”hemliga vapen” är att det också har 15% av Barolo-druvan Nebbiolo i blenden. Elegansen och smakrikedomen hos dessa druvor tillsammans lyfter vinet till en nivå långt över det normala för prisklassen.

Om Schenk Italia

Schenk Italia grundades 1952 och har sin bas i Trentino-Alto Adige. Det här är en av italiens största vinproducenter som framförallt gjort sig kända för sin breda portfölj och sitt utbud av förstklassig Amarone. Schenk Italia utgörs av två flygande vinmakare och fem enologer. Därtill sköts hela produktionsprocessen, från vingårdar och vinerier över hela Italien, av högutbildade medarbetare. Erfarenhet, innovation och kvalitet är Schenk Italias tre kärnvärden. Allt för att ständigt utvecklas och på ett effektivt sätt kunna möta vår medvetna marknad.

Om Piemonte, Italien

Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.