Altero Toscana 2013

Altero Toscana 2013

99 kr (nr. 56643) Rött vin, fruktigt och kryddigt Toscana, Italien

Årgångsvin för 99 kr!

Vi är stolta att äntligen kunna lansera det hyllade årgångsvinet Altero Toscana från 2013! Vinet är lagrat i 10 år och introduceras nu för första gången på den svenska marknaden för prispressade 99 kr. Nu har du chansen avnjuta ett moget årgångsvin från populära Toscana till ett oslagbart pris.

”FYND – En strålande årgång som fyller glaset med stor vinglädje, ett fynd för 99 kronor!”
– Jens Frithiofsson / Hello Winelovers, okt 2023

Altero Toscana är medelfylligt med frisk syra och fräsch frukt. Den smakrika och matvänliga karaktären bjuder på ljuvliga toner av solmogna körsbär, hallon, örter och choklad. Eftersmaken är lång och balanserad.

”BRA KÖP – Ett rödvin med angenäm mognad från Toscana till ett mycket resonabelt pris”
– Gunilla Hultgren Karell, okt 2023

Detta vin njuts lika bra till fredagspizzan eller charktallriken som till den stora familjemiddagen med nära och kära. Servera det gärna till grillat kött, mustiga grytor, lagrad parmesanost eller njut vinet helt på egen hand.

Årgång 2013 anses av många kritiker vara ett exceptionellt bra år för druvan sangiovese. Den sena skörden gjorde att druvorna fick hänga extra länge ibland Toscanas böljande kullar, vilket i sin tur gav långlivade viner med djup och komplexitet. Med Altero Toscana 2013 får du ett spännande och vällagrat italienskt toppvin för en rimlig prislapp. I Sverige har vi ju annars ett bra utbud av unga fruktiga viner, men mogna årgångsviner är desto svårare att hitta.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

DruvsortSangiovese, Canaiolo Nero
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,16 g/100 ml
Producent Cantinetta Vini

Innehållet

Om Toscana, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.