AMICALE Rosso Veneto (f.d Amicone)

AMICALE Rosso Veneto (f.d Amicone)

299 kr (nr. 74325) Rött vin Veneto, Italien

Amicale är ett modernt vin från vackra Veneto i nordöstra Italien. Vinet är delvis gjort på torkade druvor vilket resulterar i ett härligt komplext vin- till en bråkdel av priset av en Amarone. Ett ypperligt val både till vardag och fest!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

DruvsortCorvina, Rondinella, Molinara
Årgång2016
Alkoholhalt14,5%
Storlek750 ml
Förpackning
Finns även som 750

Detaljer

Antal/kolli60
FörslutningTappkran
Sockerhalt10 g/100 ml
Syra5,5 g/100 ml
Producent Cantine di Ora

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, vanilj, russin och viol.
Passar tillPassar utmärkt till rätter av vilt, nöt eller lamm och är ett förträffligt val av vin när det kommer till det italienska köket. Gifter sig även bra till en bit lagrad hårdost.
VinmakareFiorenzo Franceschi

Om Cantine di Ora

Producenten Cantine di Ora kända för sina högklassiga Amarone-viner samt den storsäljande Amicale Rosso Veneto som återfinns i samtliga Systembolagsbutiker.

Om Veneto, Italien

Det vackra Veneto i nordöstra Italien är känt för sina smakrika Amarone-, Ripasso- och Appassimentoviner. Viner som svenska folket har tagit till sina hjärtan. Det är beläget mellan Alperna och Adriatiska havet och står för den överlägset största produktionen av Italiens vinregioner. De mest kända områdena är Valpolicella, Bardolino och Soave, alla belägna på sluttningarna runt södra Gardasjön. De vanligaste blå druvsorterna är corvina, rondinella och molinara, men även merlot, refosco och raboso är kända.