Brigaldara Valpolicella Superiore Case Vecie

Brigaldara Valpolicella Superiore Case Vecie

Tillfälligt slut

199 kr (159,20 kr) (nr. 52452) Rött vin, fylligt Valpolicella, Veneto, Italien

Valpolicella-vinerna är Venetiens svar på röd bourgogne. Här får du ett friskt och aptitretande, balanserat fruktigt vin av mycket god kvalitet i förhållande till sitt pris. Brigaldara är mästare på att leverera fruktiga och välbalanserade viner med koncentration och elegans.

Druvorna kommer från vingården Case Vecie, vars läge och exponering gör att druvorna kan genomgå en långsam och konstant mognad. Tack vare detta kan vinet leverera både struktur och komplexitet samtidigt som en mjuk fyllighet gör det mycket tillgängligt.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort39% Corvina, 30% Corvinone, 31% Rondinella
Årgång2020
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,2 g/100 ml
Producent Brigaldara

Innehållet

SmakbeskrivningFyllig med toner av körsbär, hallon, vanilj, svartpeppar och torkade örter. Bra syra och mjuka tanniner.
Passar tillFågel, kalv, grillad fisk och blandade ostar

Om Brigaldara

För Brigaldara, vår producent av kvalitetsviner i Valpolicella, är idén om viner med hantverksmässig kvalitet och hållbar produktion i alla led det som driver arbetet framåt. 2020 har de för andra gången godkänts enligt hållbarhetscertifieringen Equalitas. En gedigen certifiering som ser vinmakning i ett holistiskt perspektiv. Den förutsätter ett hållbart arbetssätt i vingården och vineriet, schyssta arbetsvillkor både på vingården och hos underleverantörer, och slutligen att det färdiga vinet i flaskan är en hållbart framställd produkt. Allt kontrolleras av en oberoende tredjepart.

Brigaldara hör hemma i den lilla byn San Floriano i Maranodalen. Tillsammans med Negrar, Fumane, San Pietro in Cariano och Sant’Ambrogio utgör Marano en av de fem berömda dalarna i Classico-omådet. Brigaldara är en av de tolv familjerna i sammanslutningen “Famiglie dell’Amarone d’Arte”. De arbetar för att återskapa den höga kvalitet som amaroneviner varit förknippad med historiskt, men som på många håll idag har urvattnats.
Redan 1260 omnämns Brigaldara i rullorna och alltsedan 1929 äger familjen Cesari egendomen. Men det var inte förrän 1979 som Brigaldara började producera vin under eget namn. Runt San Floriano växer gårdens druvor på cirka 200 meters höjd. I den vingård som kallas Case Vecie, och som producerar det exklusiva Amaronevinet med samma namn, sträcker sig odlingen upp till 450 meters höjd. Brigaldaras viner har fått ett antal fina utmärkelser genom åren, till exempel har 16 årgångar av Amarone-vinerna under 2000-talet fått 90 poäng eller mer av vinmagasinet Wine Spectator.

Om Valpolicella, Veneto, Italien

Valpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.