Buttery Barrel Chardonnay

Buttery Barrel Chardonnay

139 kr (nr. 2795) Vitt vin, torrt & smakrikt Monterey, Kalifornien, USA
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ingen kan göra smörig chardonnay som amerikanerna! Buttery Barrel Chardonnay är ett utmärkt exempel på just ett sådant vin, och det här är både fylligt, smakrikt och friskt.

Doften rymmer toner av frisk mogen citrus, gula äpplen, gul stenfrukt, vispat färskt smör och rostade nötter. I smaken ligger gula äpplen, citrus, vispat smör, nyrostade nötter och vanilj. En fyllig, lång finish gör att det här viner blir utmärkt till grillad eller stekt fisk, gratinerade ugnsrätter, grillad kyckling eller en smakrik fyllig pasta. Producenten bakom är Scheid Family Wines som förutom att vara en vinproducent som är uppriktig och långtgående i sin ambition om att göra hållbara viner också gör väldigt bra viner! De är producenten bakom storsäljande viner som District 7-familjen, Reflection Ridge och Metz Road.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% chardonnay
Årgång2021
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Syra6,1 g/100 ml
Producent Scheid Family Wines

Innehållet

SmakbeskrivningToner av frisk mogen citrus, gula äpplen och gul stenfrukt ackompanjeras av vispat färskt smör och rostade nötter. En fyllig och lång finish med fräschör.
Passar tillGrillad fisk, ljust kött, kyckling, rätter med ost, smakrik pasta.

Om Scheid Family Wines

Redan 1972 såg Al Scheid den outnyttjade potentialen i Monterey County i en tid då vinregionen bara var i sin linda. Det som började som en ren druvodling där 100% av produktionen såldes till andra vingårdar har Al nu utvecklat till en respekterad vinproducent med flera välkända varumärken. Idag är Als två barn Scott och Heidi också med och drivande i produktionen tillsammans med ett team av vinmakare, men Al är fortfarande med och fattar de tongivande besluten. Scheid Family Wines portfölj innehåller fem unika varumärken, alla med en distinkt stil: Scheid Vineyards, District 7, Metz Road, VDR och Stokes’ Ghost.

Med 12 vingårdar bestående av drygt 1600 hektar längs en 110 km lång sträcka av Salinasdalen har Scheid ett brett urval av olika mikroklimat och jordmånar. Detta ger vinmakare Dave Nagengast fina förutsättningar att skapa viner av bästa kvalitet.

Pinot noir och chardonnay är druvor som trivs utmärkt i Montereys kustnära svala klimat med många soltimmar. Scheid Family Wines driver spännande projekt med buteljeringar i små volymer av i sanning unika viner gjorda på olika pinot noir-kloner. Alla dessa viner har sin egen karaktär präglad av sin unika plats i vingården. De här vinerna visar på ett fantastiskt sätt hur pinot noir-druvan anpassar sig och tar sig olika uttryck utifrån sin terroir.

Tack vare att familjen har vingårdar som sträcker sig långt ner i Salinas-dalen har de också förutsättningarna att framgångsrikt odla många andra druvsorter. Sauvignon Blanc, cabernet sauvignon, merlot och petite sirah är de som lyser starkast här.

Scheid Family Wines brinner för att skapa bästa möjliga vin och samtidigt vara goda förvaltare av jorden och stötta det lokala samhället. Det toppmoderna vineriet är skapat med hållbarhet i fokus. 100% av druvresterna komposteras och sprids ut i vingårdarna igen. 100% av vattnet från vinproduktionen renas och används i vingårdarna. De har även byggt ett vindkraftverk vars elproduktion räcker till att driva vingården och förse ytterligare 125 hus med el.