Ny design
Campos de Luz Garnacha

Campos de Luz Garnacha

229 kr (nr. 72915) Rött vin Cariñena, Spanien

Bärig smak med inslag av blåbär, skogshallon, örter och jordgubbar. Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött, gärna kallskuret eller till vegetariska rätter.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Garnacha
Årgång2022
Alkoholhalt13,5
Storlek3000 ml
Förpackning
Finns även som 750 ml

Detaljer

Antal/kolli4
FörslutningTappkran
Sockerhalt<0,03 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Vinergia

Innehållet

SmakbeskrivningBärig smak med inslag av blåbär, skogshallon, örter och jordgubbar.
Passar tillPassar utmärkt till rätter av ljust kött eller fågel. Campos de Luz Garnacha passar också bra till vegetariska rätter.
SkördDruvorna väljs ut noga från gamla stockar, vissa så gamla som 100 år gamla, vid skörd.
VinifikationDärefter får vinet jäsa i 8-10 dagar i temperaturkontrollerade tankar av stål. Temperaturen hålls mellan 24-26 grader vilket bidrar till att fruktighetens fräschör behålls. Den malolaktiska jäsningen sker i samma rostfria ståltankar.

Om Vinergia

Vinergia grundades år 2005 i syfte att förena små till medelstora spanska vingårdar med intentionen att vägleda dem för anpassning av stil och varumärke för att nå ut i världen. De hjälper till med bland annat design, druvblends, vinstil, marknadsföring och försäljning. Genom förståelse av de primära elementen i varje druva, i varje region, de olika marknader som finns, har Vinergia utvecklat vin av utmärkt kvalitet! De arbetar ständigt med bästa möjliga service. Viktigt för Vinergia är också att alltid arbeta för förbättring, detta görs bland annat genom att använda sig av den senaste tekniken för vinframställnig samt kvalitetskontroller.

Deras mål och ledord är: Gott vin för alla, VARJE DAG!

Om Cariñena, Spanien

Cariñena grundades som officiellt vindistrikt 1932 och är beläget i regionen Aragón som ligger i provinsen Zaragoza (norra Spanien). Klimatet är kontinentalt med långa varma somrar och kalla vintrar. Den mest planterade druvsorten för röda viner och rosé är garnacha följt av mazuelo (carignan) och tempranillo. För vita viner är viura vanligast men även chardonnay och parellada förkommer.