Champagne Devaux Cœur des Bar Rosé Brut är en roséchampagne utöver det vanliga. Med sin eleganta ljusrosa färg och sofistikerade smakprofil är detta inte bara en dryck, det är en upplevelse.
Denna exklusiva champagne finns endast i en limiterad upplaga på 480 flaskor. Tillgänglig i beställningssortimentet.
Champagnen är hantverksmässigt och noggrant skapad på en blend av 20% Chardonnay och 80% Pinot Noir. Det ger en unik karaktär med en balans mellan fräschör och rundhet.
Kombination av elegans och fruktighet
Vid första sippen av Champagne Devaux Cœur des Bar Rosé möts du av en förförisk doft av mogna röda frukter och subtila blommiga toner. Smaken är fyllig och rund, med inslag av saftiga hallon, jordgubbar och en touch av persika. En elegant mineralitet balanserar den fruktiga intensiteten och ger en friskhet som håller smaken livlig och ren. Avslutningen är lång och uppfriskande, med en delikat hint av citrus som lämnar en behaglig eftersmak. Denna roséchampagne är en harmonisk kombination av elegans och fruktighet, perfekt till sommarens högtider.
Läckert till grillad fisk
Champagne Devaux Cœur des Bar Rosé Brut är den ultimata följeslagaren till en mängd olika maträtter. Testa till en fräsch sallad, färska skaldjur, grillad fisk eller som en aperitif i solen. Oavsett vad du väljer, kommer denna champagne att skapa en harmonisk smakresa som både du och dina gäster kommer att minnas länge.
Denna exklusiva champagne finns endast i en limiterad upplaga. Beställ din flaska idag och upplev lyxen som gör varje ögonblick speciellt. Tillgänglig i beställningssortimentet.
Druvsort | 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay |
Alkoholhalt | 12% |
Storlek | 750 ml |
Förpackning | Flaska |
Antal/kolli | 6 |
Förslutning | Champagnekork |
Sockerhalt | 0,3 g/100 ml |
Begränsat parti | 480 flaskor |
Producent | Champagne Devaux |
Smakbeskrivning | Frisk doft av mogna röda frukter och subtila blommiga toner. Smaken är fyllig och rund, med inslag av saftiga hallon, jordgubbar och en touch av persika. En elegant mineralitet balanserar den fruktiga intensiteten och ger en friskhet som håller smaken livlig och ren. Avslutningen är lång och uppfriskande, med en delikat hint av citrus som lämnar en behaglig eftersmak. |
Passar till | Som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur, |
Champagne är mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt ”méthode champenoise” får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader.
Druvorna man i regel använder vid champagne-tillverkning är Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier men det finns ytterligare sju druvor som är godkända. Champagne som görs på enbart vita druvor kallas blanc de blancs medan en blanc de noirs enbart består av blå druvorsorter.