Château de Seguin Cuvée Prestige

Château de Seguin Cuvée Prestige

169 kr (135,20 kr) (nr. 3570) Rött vin Bordeaux, Frankrike

Ett elegant och mycket ursprungstypiskt Bordeauxvin med toner av svarta vinbär, plommon, kaffe, kryddor och rostade fat.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort60% merlot, 37% cabernet sauvignon, 3% petit verdot.
Årgång2015
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,013 g/100 ml
Syra3.53 g/100 ml
Producent Château de Seguin

Innehållet

SmakbeskrivningEtt elegant och fruktigt vin med generös smak av svarta vinbär, plommon, kaffe, kryddor och rostade fat.
Passar tillEn idealisk följeslagare till smakrikare rätter på lamm och nötkött, komplettera gärna med en vitlöksdoftande potatis- eller rotfruktsgratäng med svamp och en mustig vinsky.
LagringspotentialPerfekt att dricka idag men kan även lagras i ytterligare 3-5 år.

Om Château de Seguin

Château de Seguin är en välkänd producent av kvalitetsviner och är beläget i området Entre-Deux-Mers i Bordeaux. Själva slottet har anor tillbaka ända till 700-talet och vin har producerats här i nästan 1000 år.

Om Bordeaux, Frankrike

Bordeaux, beläget i västra Frankrike brukar jämte Bourgogne anses ge världens främsta röda kvalitetsviner och är ett av världens mest kända vindistrikt, kännetecknat av sina tusentals châteaun. Regionens vinhistoria sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. då romarna började anlägga vinodlingar längs floden Gironde som ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vinerna tillverkas ofta på en blandning av druvor och är kända för att vara mycket lagringsdugliga. Bland de blå druvorna dominerar Cabernet Sauvignon och Merlot och bland de vita Sauvignon Blanc, Sémillon och Muscadelle.