Château Quinsac Bordeaux Supérieur

Château Quinsac Bordeaux Supérieur

145 kr (116,00 kr) (nr. 3601) Rött vin, fylligt Bordeaux
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ett stiltypiskt vin från Bordeaux som passar ypperligt till nöt- och vilt kött, smakrika ostar och lamm.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort50% Merlot, 20% Malbec, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc
Årgång2018
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,008 g/100 ml
Syra3,34 g/100 ml
Producent Château Quinsac

Innehållet

SmakbeskrivningSmaken är elegant med inslag av svarta vinbär, björnbär och mogna körsbär.
Passar tillNöt - och viltkött, smakrika ostar och lamm.
LagringspotentialPerfekt att dricka idag men kan även lagras i ytterligare 3-5 år.

Om Château Quinsac

Med sitt läge mellan städerna Bordeaux och Saint-Emilion, tillhör Château Quinsac sedan 1860-talet till en av de största vingårdarna i appellationen Bordeaux Supérieur. År 1635 under Ludvig XIII var slottet ägt av Quinsac familjen vilka verkade som kungliga notarier i Bordeaux och vilkas namn också har fått leva kvar i egendomens- och vinernas namn. Slottet förstördes under den franska revolutionen men i början av 1800-talet uppfördes ett nytt slott i sin nuvarande stil av vinhandlare från staden Bordeaux. Slottet ligger i hjärtat av egendomen vid grunden av en romersk villa.
Familjen Mottet köpte egendomen 2009 och sedan dess har de löpande förbättrat kvaliteten på egendomens viner, vilket gett utdelning och de tilldelas regelbundet prestigefyllda medaljer för sina viner.

Om Bordeaux

Bordeaux, beläget i västra Frankrike brukar jämte Bourgogne anses ge världens främsta röda kvalitetsviner och är ett av världens mest kända vindistrikt, kännetecknat av sina tusentals châteaun. Regionens vinhistoria sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. då romarna började anlägga vinodlingar längs floden Gironde som ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vinerna tillverkas ofta på en blandning av druvor och är kända för att vara mycket lagringsdugliga. Bland de blå druvorna dominerar Cabernet Sauvignon och Merlot och bland de vita Sauvignon Blanc, Sémillon och Muscadelle.