Nyhet
District 7 Pinot Noir Rosé

District 7 Pinot Noir Rosé

139 kr (nr. 92484) Rosévin Monterey, Kalifornien, USA
Tillfälligt sortiment
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

För fjärde året i rad lanseraspopulära District 7 Pinot Noir Rosé! Ett fruktigt rosévin gjort på 100% pinot noir med stor fräschör och mineralisk struktur. Detta är sommar i Kalifornien på en flaska och i vinet hittar du toner av jordgubbar, vit persika, hallon, granatäpple och örter. Vinet passar väldigt bra som sällskapsvin men dess fruktiga kropp matchar också väldigt väl till mat, både lättare rätter som sallader såväl som grönsaker, fisk och kyckling från grillen.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% pinot noir
Årgång2023
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Nyhet 17 maj 2024
Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Producent Scheid Family Wines

Innehållet

SmakbeskrivningSmaken är frisk med fruktiga toner av jordgubb, stenfrukt, hallon, blodapelsin, granatäpple och örter.
Passar tillSallader, kyckling, vegetariska rätter, grillad mat eller som sällskapsvin.

Om Scheid Family Wines

Redan 1972 såg Al Scheid den outnyttjade potentialen i Monterey County i en tid då vinregionen bara var i sin linda. Det som började som en ren druvodling där 100% av produktionen såldes till andra vingårdar har Al nu utvecklat till en respekterad vinproducent med flera välkända varumärken. Idag är Als två barn Scott och Heidi också med och drivande i produktionen tillsammans med ett team av vinmakare, men Al är fortfarande med och fattar de tongivande besluten. Scheid Family Wines portfölj innehåller fem unika varumärken, alla med en distinkt stil: Scheid Vineyards, District 7, Metz Road, VDR och Stokes’ Ghost.

Med 12 vingårdar bestående av drygt 1600 hektar längs en 110 km lång sträcka av Salinasdalen har Scheid ett brett urval av olika mikroklimat och jordmånar. Detta ger vinmakare Dave Nagengast fina förutsättningar att skapa viner av bästa kvalitet.

Pinot noir och chardonnay är druvor som trivs utmärkt i Montereys kustnära svala klimat med många soltimmar. Scheid Family Wines driver spännande projekt med buteljeringar i små volymer av i sanning unika viner gjorda på olika pinot noir-kloner. Alla dessa viner har sin egen karaktär präglad av sin unika plats i vingården. De här vinerna visar på ett fantastiskt sätt hur pinot noir-druvan anpassar sig och tar sig olika uttryck utifrån sin terroir.

Tack vare att familjen har vingårdar som sträcker sig långt ner i Salinas-dalen har de också förutsättningarna att framgångsrikt odla många andra druvsorter. Sauvignon Blanc, cabernet sauvignon, merlot och petite sirah är de som lyser starkast här.

Scheid Family Wines brinner för att skapa bästa möjliga vin och samtidigt vara goda förvaltare av jorden och stötta det lokala samhället. Det toppmoderna vineriet är skapat med hållbarhet i fokus. 100% av druvresterna komposteras och sprids ut i vingårdarna igen. 100% av vattnet från vinproduktionen renas och används i vingårdarna. De har även byggt ett vindkraftverk vars elproduktion räcker till att driva vingården och förse ytterligare 125 hus med el.