Duval-Leroy Brut Réserve

Duval-Leroy Brut Réserve

499 kr (399,20 kr) (nr. 77955) Champagne

Duval-Leroy Brut Réserve är en champagne som görs på huvudsakligen röda druvor och 40% dvs en stor andel reserve-vin. Vinet har både finess och kraft och erbjuder toner av röda äpplen, aprikos, fikon, brioche, rostat kaffe, smörkola och nötter. Tydlig mousse och en mjuk men genomgående syra. En champagne som är god som aperitif men också gör sig mycket väl till mat som rätter av fågel eller ljust kött.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsortpinot noir, pinot meunier 90%, 10% chardonnay
Alkoholhalt12%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningChampagnekork
Sockerhalt0,8 g/100 ml
Producent Duval-Leroy

Innehållet

Om Duval-Leroy

Duval-Leroy är champagnehuset i Côtes de Blancs som sedan 1859 varit i familjens ägo – ett av få som fortfarande är helt familjeägda. Idag leds det i sjätte generationen av Carol Duval-Leroy och hennes tre söner Julien, Charles och Louis. Huset, som har sitt säte i Vertus i hjärtat av Côtes de Blancs, är föregångare på många plan. Som en institution i Champagne värnar de både om traditionen och hög standard, såväl som om att förnya. Duval-Leroy är pionjärer inom ekologisk och hållbar odling och vintillverkning, de var till exempel först med att producera en certifierad ekologisk champagne. Idag är Duval-Leroy ett av få större hus som erbjuder ett flertal ekologiska champagner.

Ett unikt champagnehus också såtillvida att de själva äger 200 hektar vingårdsmark i Côtes de Blancs, till största delen i Premier och Grand Cru-byar. De fokuserar på chardonnay men odlar även en viss del pinot noir och pinot meunier. 1991 tog Carol Duval-Leroy över driften efter sin mans bortgång. En av de skickliga ”champagne-änkor” som format Champagne under flera hundra år, under hennes ledning har huset utvecklat sin stil och stärkt sin ställning med än mer övertygande integritet och kvalitet.