Nyhet
El Pacto Rioja

El Pacto Rioja

149 kr (nr. 95070) Rött vin, fylligt, fruktigt Rioja, Spanien

Den 17 maj lanserar välrenommerade producenten Hacienda López de Haro det fantastiska prisvinnande vinet El Pacto Rioja i det tillfälliga sortimentet i limiterad upplaga.

Rioja är ett av Spaniens mest berömda vindistrikt, och med all rätt. El Pacto Rioja är kraftfullt och strukturerat med smaker av mörka bär, lakrits, kryddor och choklad.

El Pacto Rioja är ett mycket mångsidigt vin som serveras vid 14-16 grader och passar utmärkt till lagrade hårddostar, chark och säsongens grillade rätter på rött kött med goda tillbehör. Vad sägs till exmpel om en läckert grillad ekologisk ryggbiff som servaras med hemmaslagen bearnaisesås, tomatsallad och rostad potatis och ett glas mustig rioja.

El Pacto betyder att återvända till den traditionella vinodlingen, med så lite påverkan på miljön som möjligt. De strävar inte efter den högsta kvantiteten, utan fokuserar på kvalitetsviner där naturen får följa sin naturliga gång.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

DruvsortTempranillo
Årgång2020
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Nyhet 17 maj 2024
Antal/kolli12
FörslutningNaturkork

Innehållet

SmakbeskrivningKraftfullt och strukturerat med smaker av mörka bär, lakrits, kryddor och choklad

Om Rioja, Spanien

I Rioja har det odlats vin i flera tusen år. Många vinodlare flyttade söderut när mjöldaggen slog hårt mot vingårdarna i Bordeaux, och ännu fler kom när vinlusen invaderade Bordeaux 1870. År 1900 slog vinlusen till även i Rioja, vilket ledde till att många franska vinodlare flyttade hem. Rioja är uppdelat i tre olika huvuddistrikt: Rioja-Alavesa i norr, Rioja-Alta i väster och Rioja-Baja i öster.