Fog & Light Cabernet Sauvignon

Fog & Light Cabernet Sauvignon

249 kr (nr. 59815) Rött vin, kryddigt och fylligt, fylligt Kalifornien, Monterey

Fog & Light Cabernet Sauvignon visar upp den världen över älskade druvan i ett fruktigt uttryck som är både lätt att gilla och lätt att matcha till mat. De förhållandevis mjuka tanninerna gör att vinet passar riktigt bra även till lättare rätter t ex rätter med grönsaker. Vinet har druvtypiska toner av svarta vinbär, plommon och eucalyptus, men också fläder, örter och tobak letar sig in här. De 12 månaderna som vinet har lagrats på franska ekfat bidrar med vanilj och kryddor.

Fog & Light Cabernet Sauvignon kommer från Monterey AVA där vingårdarna ligger med närhet både till bergen som värmer och till det kylande Stilla havet. Det ger stor skillnad i temperatur mellan dag och natt vilket är utmärkta förhållanden för vinodling. Cabernet Sauvignon som växer här får både tillräckligt med soltimmar för att mogna, och tillräckligt med svalka från den svala morgondimman från havet för att bevara sin fräschör. Resultatet känner du i vinet som har både generösa fruktiga toner och en fräsch syra.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Cabernet sauvignon
Årgång2020
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Producent Scheid Family Wines

Innehållet

SmakbeskrivningToner av svarta vinbär, mogna plommon, eukalyptus och torkade örter. Dessutom vanilj och kryddor, allt sammanhållet av mjuka tanniner och god fräschör.
Passar tillGrönsaksbaserade rätter, gärna med färska örter, grillat, kött och kyckling. Ost.

Om Scheid Family Wines

Redan 1972 såg Al Scheid den outnyttjade potentialen i Monterey County i en tid då vinregionen bara var i sin linda. Det som började som en ren druvodling där 100% av produktionen såldes till andra vingårdar har Al nu utvecklat till en respekterad vinproducent med flera välkända varumärken. Idag är Als två barn Scott och Heidi också med och drivande i produktionen tillsammans med ett team av vinmakare, men Al är fortfarande med och fattar de tongivande besluten. Scheid Family Wines portfölj innehåller fem unika varumärken, alla med en distinkt stil: Scheid Vineyards, District 7, Metz Road, VDR och Stokes’ Ghost.

Med 12 vingårdar bestående av drygt 1600 hektar längs en 110 km lång sträcka av Salinasdalen har Scheid ett brett urval av olika mikroklimat och jordmånar. Detta ger vinmakare Dave Nagengast fina förutsättningar att skapa viner av bästa kvalitet.

Pinot noir och chardonnay är druvor som trivs utmärkt i Montereys kustnära svala klimat med många soltimmar. Scheid Family Wines driver spännande projekt med buteljeringar i små volymer av i sanning unika viner gjorda på olika pinot noir-kloner. Alla dessa viner har sin egen karaktär präglad av sin unika plats i vingården. De här vinerna visar på ett fantastiskt sätt hur pinot noir-druvan anpassar sig och tar sig olika uttryck utifrån sin terroir.

Tack vare att familjen har vingårdar som sträcker sig långt ner i Salinas-dalen har de också förutsättningarna att framgångsrikt odla många andra druvsorter. Sauvignon Blanc, cabernet sauvignon, merlot och petite sirah är de som lyser starkast här.

Scheid Family Wines brinner för att skapa bästa möjliga vin och samtidigt vara goda förvaltare av jorden och stötta det lokala samhället. Det toppmoderna vineriet är skapat med hållbarhet i fokus. 100% av druvresterna komposteras och sprids ut i vingårdarna igen. 100% av vattnet från vinproduktionen renas och används i vingårdarna. De har även byggt ett vindkraftverk vars elproduktion räcker till att driva vingården och förse ytterligare 125 hus med el.

Om Kalifornien, Monterey

De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.