Fog & Light Pinot Noir

Fog & Light Pinot Noir

Tillfälligt slut

249 kr (nr. 59816) Rött vin, fruktigt och kryddigt Monterey, Kalifornien, USA

Silkeslena, fruktiga toner av mörka körsbär, skogshallon och nyplockade jordgubbar samsas i munnen med vanilj och en aning kryddnejlika. Både de mjuka, följsamma tanninerna typiska för druvan som ger vinet härlig struktur och den fräscha syran gör vinet till ett utmärkt val till mat. Servera till exempel till pasta, grillad kyckling eller rätter av färs, gärna med tillbehör som en fetare sås eller svamp. Men Fog&Light Pinot Noir är inte på något sätt ett svårt vin att servera eller njuta. Prova vinet till det du tycker om att äta och du skall se att det fungerar utmärkt till mycket. Fog&Light Pinot Noir har lagrats på franska ekfat i 12 månader.

Vinet kommer från Monterey och vingårdarna ligger med närhet både till bergen som värmer och till det kylande Stilla havet. Det resulterar i stor skillnad i temperatur mellan dag och natt vilket ger utmärkta förhållanden för vinodling. Pinot Noir trivs extra bra här. Det generösa antalet soltimmar i kombination med den svala morgondimman från havet gör att gör att druvan mognar ordentligt men ej för snabbt. Resultatet känner du i vinet som har både generösa fruktiga toner och en fräsch syra.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% pinot noir
Årgång2021
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork

Innehållet

SmakbeskrivningToner av mogna, mörka körsbär, hallon och syrliga jordgubbar ackompanjerat av aromatiska kryddor och vanilj.
Passar tillPasta, fågel, färsrätter, rätter med grönsaker, svamp, eller ost.