Foot of Africa Chenin Blanc

Foot of Africa Chenin Blanc

89 kr (nr. 27004) Vitt vin, torrt & smakrikt, lätt & friskt WO Western Cape, Sydafrika
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Prisvärt” – Allt om Vin, oktober 2022

NYHET! Foot of Africa Chenin Blanc på flaska har just blivit ännu bättre! Med årgång 2022 är vinet nu ekologiskt. Foot of Africa Chenin Blanc är en storsäljare av en anledning. Vinet rymmer massvis med frukt och tonerna av äpple, kiwi, melon och citrus passar både när du vill dricka vinet som det är på egen hand och när du dukar fram maten. Pasta med örter eller smakrika såser, kyckling, fisk eller vegetariskt, det här är ett väldigt matvänligt vin. Och som sagt, nu även ekologiskt! Bengt-Göran Kronstam skriver i Smålandsposten (november, 2022 ) ”mycket smak för en ringa peng, välgjort och omedelbart.” Producenten Kleine Zalze är erkända för sina viner av druvan Chenin Blanc och här bevisar de återigen att de vet hur man gör gott och prisvärt vin.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

DruvsortChenin Blanc 100%
Årgång2022
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Kleine Zalze

Innehållet

SmakbeskrivningLjust gul färg. Intensiv och fruktig doft med inslag av päron, citrus, kiwi och örter. Smaken är fruktig, smakrik och frisk med inslag av gröna äpplen, kiwi, lime och ört. Lång och fräsch eftersmak.
Passar tillAperitif eller till rätter av fisk- och skaldjur

Om Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Om WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.