Nyhet
Foot of Africa Chardonnay

Foot of Africa Chardonnay

179 kr (nr. 72318) Vitt vin, torrt & smakrikt WO Western Cape, Sydafrika

I samband med att Foot of Africa firar hela 20 år på den svenska marknaden lanseras äntligen det ultimata vinet till dina favoriträtter på påskbordet – Foot of Africa Chardonnay!

Smaken är mjuk, fyllig och smörig med toner av päron, mogna citrusfrukter, ananas och karamell. Vinets eleganta och smöriga smak passar perfekt för dig som älskar vårens och påskens festliga rätter av fisk och skaldjur. Servera vinet vid 10-13 grader till påskens grillade laxspett, halloumisallad, scampipasta med citron, eller varför inte brieost med fikonmarmelad i gott sällskap!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% chardonnay
Årgång2023
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Nyhet 26 februari 2024
Antal/kolli8
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,6 g/100 ml
Märkningar WIETA
Producent Kleine Zalze

Innehållet

SmakbeskrivningMjuk, fyllig och smörig med friska toner av päron, mogen citrus, ananas och karamell.
Passar tillRätter av fisk och skaldjur, vegetariska rätter, till buffén samt till ost
WIETA

Om Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Om WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.