Nyhet
G.D. Vajra Claré J.C. Langhe Nebbiolo

G.D. Vajra Claré J.C. Langhe Nebbiolo

169 kr (nr. 90687) Rött vin Piemonte, Italien
Exklusivt sortiment

G.D. Vajra presenterar återigen populära Claré J.C. Langhe Nebbiolo i det tillfälliga sortimentet, med lansering 7 juni! Årgång 2023 är ett lätt spritsigt rött vin som har en ljus rubinröd färg med toner av hallon, körsbär, färska örter, rosor och granatäpple. Eftersmaken är blommig och mycket fräsch. Serveras med fördel svalt, ca 14-16 grader till italienska delikatesser, pizza eller till grillad kyckling med fetaostpotatis, stekta tomater och dragoncrème.

”Detta är ett vin för de som är nyfikna på Piemontes förflutna.”

– Guiseppe Vajra.

Claré JC är ett unikt vin som är en hyllning till 1600- och 1700-talets Nebbiolo-viner som på den tiden var lättare och friskare i stilen. Vinframställningen utförs enligt anteckningar gjorda av Gian Battista Croce, juveleraren i Huset Savojen. Vilket innebär att vinet buteljeras strax efter jäsningen för att bibehålla ungdomligheten och energin i vinet.

Namnet J.C. Claré är en hommage till Thomas Jefferson, som besökte Piemonte 1787 och förälskade sig i Nebbiolo-viner och skrev följande om vinerna: ”Torr som en Claret, söt och långvarig som en Madeira och livlig som en Champagne”.

G.D. Vajra är ett familjeägt företag som sedan 1971 drivs av Aldo och Milena Vajra, samt deras barn Giuseppe, Francesca och Isidoro. Vinhuset ligger i Piemonte i nordöstra Italien. Vingårdarna har odlats ekologiskt i nästan 50 år. Deras Barolo-viner räknas som några av områdets bästa och har vunnit stor internationell ryktbarhet.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Årgång2023
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Nyhet 7 juni 2024
Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Producent G.D. Vajra

Innehållet

SmakbeskrivningToner av hallon, körsbär, färska örter, rosor och granatäpple.
Passar tillItalienska delikatesser, pizza eller till grillad kyckling med fetaostpotatis, stekta tomater och dragoncrème.

Om G.D. Vajra

G.D. Vajra är familjeägt och drivs av Aldo och Milena Vajra, samt deras barn Giuseppe, Francesca och Isidoro.

Om Piemonte, Italien

Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.