G.D. Vajra Rosabella Rosato

G.D. Vajra Rosabella Rosato

129 kr (nr. 90351) Rosévin Piemonte
Tillfälligt sortiment

Perfekt till sommarsäsongen lanserar G.D. Vajra för åttonde året i rad, det omåttligt populära rosévinet Rosabella! Vinet lanseras i limiterat antal i TSV-sortimentet, bestående av 15 000 flaskor allokerat Sverige.

Vårblommor och vilda bär samsas i en symfoni både i och på flaskan. Fräschören från Nebbiolo-druvan lyser starkt igenom i vinet och skapar en balanserad syra. Smaken består av blommiga toner av jasmin, rosenblad och hallon.

Rosabella är en rosé de saignée och varsamt producerad för att bibehålla den fina lättheten och doften. Vinet består till största del av Nebbiolo, men innehåller även små mängder av Barbera och Dolcetto. Servera vinet vid 8-10 grader till exempelvis en somrig sallad med jordgubbar och salt halloumi, grillad nektarin och mozzarella med örtdressing eller till grillad lax med basilikayoghurt och färskpotatis.

Förra årets italienska sommar var mycket varm och följdes sedan av en svalare september-månad, vilket resulterade i perfekta förhållanden för Nebbiolo-druvorna. Druvorna plockades mellan 20 augusti och 5 oktober 2022. Därefter förvarades vinet i tankar av rostfritt stål innan buteljering kunde ske.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Årgång2022
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Producent G.D. Vajra

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig, mycket frisk smak med inslag av vit persika, örter, jordgubbar, röda vinbär och blodgrapefrukt.
Passar tillSällskapsdryck eller till rätter av fisk eller kyckling, gärna sallader.

Om G.D. Vajra

G.D. Vajra är familjeägt och drivs av Aldo och Milena Vajra, samt deras barn Giuseppe, Francesca och Isidoro.

Om Piemonte

Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.