Gött Rött by Per Andersson

Gött Rött by Per Andersson

109 kr (nr. 56690) Rött vin, medelfylligt Abruzzerna, Italien

Ny årgång av Per Anderssons Gött Rött. Lika gött, lika rött!

Det sägs att människans sug efter rödvin var så stort att hon utvecklade händer, annars hade vi fortfarande haft fenor. Detta är naturligtvis påhittat med anor från 1300-talet. Men jag blev till på en vingård, min farfar var en av Maldivernas största vinodlare. Han var en otroligt kraftig karl och den 12:e Mars 1964 (kl 14:37) fastnade han med tungan i ett våffeljärn efter en vadslagning. Efter detta utvecklade han en sjätte och en sjunde grundsmak mot normala fem. Han blev ett smakfenomen och kunde känna helt nya dofter och smaker som ingen tidigare känt!! Arkadspel, deklaration, ekolod – inga dofter var för honom främmande. Hans tunggener har sedermera gått i arv via hångel. Så som en hyllning till min farfar, livet och smaklökarna har jag tagit fram detta rödvin, för både vardag och fest, eller tvärtom. Se vad du själv kan utröna för smaker. Det finns inga fel, bara rödvin! Som min farfar alltid skrek – Skål på förhand!

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% montepulciano
Årgång2022
Alkoholhalt14
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,7 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Winemarket

Innehållet

SmakbeskrivningFrisk och fyllig smak av körsbär, hallon och plommon. Vidare känner man ton av örter, mandel, nougat och choklad samt en liten ton av knölval.
Passar tillPasta bolognese, rätter av grönsaker, svamp och ost, pizza, kyckling- och färsrätter och sällskap.

Om Abruzzerna, Italien

Abruzzerna (Abruzzo) är en vacker bergsregion, med Apenninerna i väst och Adriatiska havet i öst. Området erbjuder mikroklimat och jordmåner som är perfekta för vinodling. Regionen är Italiens femte största vinregion.