Gratena Chianti

Gratena Chianti

141 kr (112,80 kr) (nr. 2717) Rött vin, fylligt Toscana, Italien

Kryddigt och nyanserat rött från den lilla ekologiska producenten Fattoria di Gratena utanför Arezzo i Chianti.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Sangiovese
Årgång2021
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,3 g/100 ml
Syra5 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Fattoria di Gratena

Innehållet

SmakbeskrivningGratena Chianti är blåröd i färgen. Doften är kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, körsbär, hallon, lakrids, salvia och vanilj.
Smaken är kryddig och nyanserad med frisk smak, inslag av fat, körsbär, hallon örter och vanilj.

Passar tillRätter av lamm- eller nötkött

Om Fattoria di Gratena

På kullarna som delar Chianadalen från Arnodalen, bara några få minuter från staden Arezzo ligger Fattoria di Gratena, en familjeägd gård med historiska anor. Gården grundades redan år 1290 av munkar. Fattoria di Gratena jobbar helt ekologiskt, förutom vindruvor odlar de även olivträd och producerar egen olivolja. Egendomen kännetecknas av en orörd och skyddad natur, något som familjen anser är mycket viktigt för att hålla balansen i vingårdarna. Skogen som omger vingårdarna fungerar som ett naturligt skydd för deras ekologiska odlingar. Sedan 1968 driver och äger familjen Sieni vingården, syskonen Rosanna och Paolo Sieni är ägare men det är främst Rosannas son Fabio som sköter vingården. Deras oenolog är den välkände Fabio Mecca. Gården ligger vackert beläget högt upp på en kulle, därifrån får man en makalös utsikt över ägorna.

Om Toscana, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.