Il Vero Siciliano

Il Vero Siciliano

89 kr (nr. 56941) Rött vin Sicilien, Terre Siciliane

Il Vero Siciliano – en smakrik juvel från trendiga Sicilien! Detta fruktiga och ekologiska vin fångar essensen av Siciliens mångtusenåriga vintradition. Den 1 september lanseras det för första gången i Sverige till pangpriset 89 kr!

Smaken är mjuk och fyllig med toner av mogna körsbär, fat, vanilj och kryddor. Vinets eleganta och kraftfulla smak passar perfekt för dig som älskar det italienska köket. Servera vinet vid 16-18 grader till hemmagjordsurdegspizza eller goda mustiga pastarätter. Eller varför inte till lagrad hårdost med fikonmarmelad i gott sällskap! Il Vero Siciliano är en hyllning till Medelhavets största ö där man har producerat vin i mer än 5000 år.

Etiketten är eldigt röd och svart som symboliserar kopplingen till Siciliens berömda vulkan Etna och den unika terräng som ger detta vin sin karaktär. Vinet är gjort på de tusenåriga druvorna Nero d’Avola och Nerello Mascalese – sicilianska storheter av erkänt högkvalitet.

Druvorna odlas i bergen tills de mognat ordentligt för att på så vis uppnå den rätta fylligheten, elegansen och generositeten. Därefter får de lagras på stora ekfat i sexmånader vilket ger Il Vero Siciliano rätt komplexitet och det som gör den så unik. Låt Il Vero Siciliano med varje droppe ta dig till Siciliens underbara värld.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,5 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Schenk Italia

Innehållet

SmakbeskrivningMjuk och fyllig med toner av mogna körsbär, fat, vanilj och kryddor.
Passar tillSurdegspizza, mustiga pastarätter och lagrade hårdostar med marmelad.

Om Schenk Italia

Schenk Italia grundades 1952 och har sin bas i Trentino-Alto Adige. Det här är en av italiens största vinproducenter som framförallt gjort sig kända för sin breda portfölj och sitt utbud av förstklassig Amarone. Schenk Italia utgörs av två flygande vinmakare och fem enologer. Därtill sköts hela produktionsprocessen, från vingårdar och vinerier över hela Italien, av högutbildade medarbetare. Erfarenhet, innovation och kvalitet är Schenk Italias tre kärnvärden. Allt för att ständigt utvecklas och på ett effektivt sätt kunna möta vår medvetna marknad.

Om Sicilien, Terre Siciliane

Sicilien har större vinodlingsareal än Tyskland. Runt vulkanen Etna odlas många populära viner gjorda på den blå druvan nerello mascalese som ger strama och kryddiga viner samt vita friska viner av bland annat carricante, catarratto och grecanico dorato.