Kleine Zalze Cellar Selection Fairtrade Red Blend

Kleine Zalze Cellar Selection Fairtrade Red Blend

119 kr (nr. 2269) Rött vin, fylligt Coastal Region, Sydafrika
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ett fruktigt och smakrikt vin i klassisk stil från Kleine Zalze där Sydafrikas nära släktskap med franska vinmakartraditioner märks tydligt. Huvudinslaget utgörs av cabernet sauvignon som ger toner av svarta vinbär och peppar. Dessutom bidrar shiraz och några procent sangiovese samt ekfatslagring med toner av plommon, björnbär, mörk choklad, ört och vanilj. Vinet är Fairtrade-certifierat, vilket gör vinet till ett bra val också ur ett etiskt perspektiv. Certifieringen garanterar att vinet har producerats av en vingård där vingårdsarbetarna har bra arbetsvillkor och att arbetsgivaren jobbar för ständiga förbättringar av de anställdas sociala miljö.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort60% cabernet sauvignon, 28% shiraz, 12% sangiovese
Årgång2021
Alkoholhalt15%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,5 g/100 ml
Syra6 g/100 ml
Märkningar Fairtrade
Producent Kleine Zalze

Innehållet

SmakbeskrivningSvarta vinbär, björnbär och plommon samsas med karaktärsgivande toner av mörk choklad, peppar, örter och vanilj. Tanninerna ger fint grepp och struktur och en aptitlig genomgående syra ger vinets helhet fräschör.
Passar tillKött, vilt, grytor och ost.
Fairtrade-märkt produkt

Om Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Om Coastal Region, Sydafrika

Coastal Region är en del av den större provinsen Western Cape. Om det står Coastal Region har druvorna vuxit inom de mindre regioner inom provinsen där de bästa förutsättningarna för druvodling finns. Exempel på sådana underregioner är Paarl och Stellenbosch. Totalt finns det 8 stycken underregioner, men det finns även hela 17 stycken ”wards” som är den mest specifika odlingsplatsen inom det sydafrikanska appellationssystemet.