Kleine Zalze Cellar Selection Fairtrade White Blend

Kleine Zalze Cellar Selection Fairtrade White Blend

119 kr (nr. 20035) Vitt vin, torrt & smakrikt WO Western Cape, Sydafrika
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Kvalitetssäkra Kleine Zalze ger oss ännu ett fruktigt, välbalanserat och fräscht vitt vin gjort på huvudsakligen chenin blanc. Chardonnay, sauvignon blanc och en liten skvätt viognier adderar till karaktären och resultatet är ett aromatiskt och matvänligt vitt vin med fin fräschör. Det här vinet är också Fairtrade-certifierat, vilket garanterar att vinet du dricker är bra också ur ett etiskt perspektiv. Certifieringen garanterar att vingårdens arbetare har schyssta arbetsvillkor och en arbetsgivare som jobbar för ständiga förbättringar av de anställdas sociala miljö.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort58% chenin blanc, 24% chardonnay, 15% sauvignon blanc, 3% viognier
Årgång2021
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,4 g/100 ml
Märkningar Fairtrade
Producent Kleine Zalze

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig och frisk smak av stenfrukt, äpple, melon, lime och färska örter.
Passar tillEtt mycket matvänligt vin som passar till allt från apéritifen, pasta, fisk och kyckling, skaldjurssallad eller grönsakspaj.
Fairtrade-märkt produkt

Om Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Om WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.