Kleine Zalze Family Reserve Cabernet Sauvignon

Kleine Zalze Family Reserve Cabernet Sauvignon

Tillfälligt slut

329 kr (nr. 57590) Rött vin, fylligt Stellenbosch, Sydafrika

Ännu en prisbelönt årgång av Kleine Zalze Family Reserve Cabernet Sauvignon. Family Reserve är Kleine Zalzes prestigelinje och vinerna görs i begränsad mängd.

Druvorna tas från två utvalda vingårdslägen kända för att kunna resultera i enastående och lagringsbar vinkvalitet. Vinet produceras bara vid riktigt bra årgångar. Växtsäsongen 2017 inleddes torrt och varmt men bjöd senare på svalare dagar och därmed en gynnsamt långsam mognadsprocess för druvorna. 70% av vinet lagras på nya ekfat, 30 % på gamla under 18 månader innan vinet blandas och buteljeras. Den här årgången av vinet har bland annat fått 5 stjärnor Platter’s, 93 poäng, Tim Atkin, guld i Mundus Vini 2021 samt brons i International Wine Challenge 2021.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% cabernet sauvignon
Årgång2017
Alkoholhalt14,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,25 g/100 ml
Producent Kleine Zalze

Innehållet

SmakbeskrivningIntensiv doft av svarta och röda vinbär, plommon, örter och en mineralisk sälta. Smaken är koncentrerad men också återhållen vilket vittnar om att detta vin innehar en mycket god lagringspotential. Smaken innehåller björnbär, svarta vinbär, plommon, mint, mineral och ört, vanilj och ceder. Tanninerna är tydliga och strukturerade och av aptitretande karaktär. Elegant och distinkt finish. Ett kraftfullt vin i den klassiska skolan.
Passar tillNötkött, lamm, vilt och ostar

Om Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Om Stellenbosch, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.