Kleine Zalze Family Reserve Chenin Blanc

Kleine Zalze Family Reserve Chenin Blanc

319 kr (255,20 kr) (nr. 76719) Vitt vin, torrt & smakrikt Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Kleine Zalze är kända för sina Chenin Blanc-viner och Family Reserve är deras prestige-serie. Det här är en kraftfull men samtidigt mycket elegant fatlagrad chenin blanc med druvans typiska generösa sydafrikanska frukttoner hanterad av en skicklig vinmakare. Ett mycket matvänligt vin som inte kommer att göra någon som öppnar en flaska besviken! Family Reserve-vinerna har rönt mycket uppmärksamhet runt om i världen och får mängder av medaljer och utmärkelser årgång efter årgång. Ett axplock av de priser nuvarande årgång 2017 har förärats med är

4 ½ stjärna i Platters guide

Guld,  Michelangelo International Wine & Spirits Award 2019

Guld, IWSC och Sommelier Wine Awards

Silver, Veritas Wine Awards 2019.

Silver, Mundus Vini

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% chenin blanc
Årgång2017
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Producent Kleine Zalze

Innehållet

SmakbeskrivningIntensiv doft av lime, äpplen och melon. Elegant och komplex smak med inslag av citrus, örter och välintegrerat fat. Lång och frisk eftersmak.
Passar tillFisk och skaldjursrätter

Om Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Om Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.