Kleine Zalze Vineyard Selection Chenin Blanc Barrel Fermented

Kleine Zalze Vineyard Selection Chenin Blanc Barrel Fermented

149 kr (95,00 kr) (nr. 74931) Vitt vin, torrt & smakrikt Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Ekfatslagrad Chenin Blanc från Kleine Zalze. 2017 års årgång vann Guld på International Wine Awards 2018 och årgång 2018 fick 4,5 stjärnor i Platter’s Wine Guide 2019. Druvorna till detta vin kommer från upp till 40 år gamla och noga utvalda bush vines.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% chenin blanc
Årgång2018
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Producent Kleine Zalze

Innehållet

SmakbeskrivningDoft av tropisk frukt och subtila ektoner. Frisk och fruktig smak av persika, citrus, mineral och ek.
Passar tillFisk, skaldjur och rätter av ljust kött.

Om Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Om Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.