Kleine Zalze Vintage Brut

Kleine Zalze Vintage Brut

249 kr (nr. 75251) Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

GULD i Vinordic Challenge 2021!

Förstklassig årgångscuvée från Kleine Zalze, tillverkad enligt den klassiska champagnemetoden. Vinet har fått vila inte mindre än 60 månader på sin jästfällning vilket har bidragit till att göra det här till ett riktigt högkvalitativt mousserande vin. Smaken är komplex och frisk med toner av röda äpplen, mogen citrus, brioche, nötter och mineral med en elegant mousse. Restsocker är 5 g/l. Ett utmärkt val till välkomstskålen såväl som till måltiden.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort60% chardonnay, 40% pinot noir
Årgång2015
Alkoholhalt11,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningChampagnekork
Producent Kleine Zalze

Innehållet

SmakbeskrivningKomplex och frisk smak med toner av röda äpplen, mogen citrus, brioche, nötter och mineral, en elegant mousse och en lång balanserad finish.

Om Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Om Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.