Ny design
Livio Pavese Barbera del Monferrato

Livio Pavese Barbera del Monferrato

129 kr (103,20 kr) (nr. 74960) Rött vin Piemonte, Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Med Barbera del Monferrato har du chansen att njuta av ett riktigt toppvin i sin prisklass!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

DruvsortBarbera 100%
Årgång2021
Alkoholhalt14
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningSyntetkork
Sockerhalt0,018 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Livio Pavese

Innehållet

SmakbeskrivningDetta eleganta årgångsvin har en stor smak och mogen karaktär. Den fylliga och fruktiga stilen bjuder på ljuvliga toner av solmogna mörka körsbär, viol, örter och choklad. Eftersmaken är härligt lång och balanserad.
Passar tillServera Barbera del Monferrato till kötträtter- gärna kalv, lamm och fläsk, en smakrik pasta, italienska charkuterier och lagrade ostar eller njut vinet helt på egen hand.
LagringspotentialDrickfärdig, kan lagras

Om Livio Pavese

Livio Pavese anses idag vara en av de mest inflytelserika producenterna i Piemonte. Familjen Pavese har genom tiderna varit betydelsefulla för samhällets historia. År 1217 bidrog Arnaldino Pavese till att staden Asti blev oberoende. Angelo Pavese var en respekterad lärare inom jordbruk och kemi och Livio Pavese var både borgmästare i Treville Monferrato och viktig inom export och import av viner till Piemonte. Idag är Livio Pavese framgångsrika på exportmarknaden och har fått många utmärkelser, däribland fyra Oscars av Douja d’Or i Asti och Silver vid Internationella Vin och Sprit-tävlingen i London.

Om Piemonte, Italien

Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.