Metz Road Pinot Noir

Metz Road Pinot Noir

259 kr (nr. 73236) Rött vin, medelfylligt Monterey, Kalifornien, USA

Detta är en single vineyard-pinot där den unika karaktären hos vingårdens frukt kommer i första rummet. Generösa toner av jordgubbar, vildhallon och blodapelsin understöds av elegant ekfatskaraktär som ger vinet struktur, matvänlighet och lagringsbarhet.

Metz Road viner handlar om småskaligt, hållbart jordbruk och single vineyard-buteljeringar från de bästa vingårdslägena. Vinmakare Casey DiCesare väljer frukt från den del av Riverview Vineyard som har presterat bäst i årgången. Målet är att varje buteljering skall vara ett unikt uttryck för både läge, årgång och druva. Metz Road Pinot Noir 2018 har doft av mogna körsbär, röd bärfrukt, blodapelsin, vanilj och smörkola. Smaken domineras av röda körsbär och vildhallon med toner av rostat kaffe och vanilj. Tanninerna är druvtypiskt silkiga och eleganta och vinet hålls samman av en frisk och matvänlig syra. Det här är en elegant och komplex pinot noir. Druvorna kommer från Riverview Vineyard på östra sidan av Salinas Valley. Druvorna väljs i varje årgång från de delar av vingården som har gett den bästa frukten. Klimatet är svalt, vingården kyls av morgondimmorna från Monterey Bay och av kalla vindar under eftermiddagen. Vingårdens unika exponering öster om Santa Lucia Mountains ger för området extra soltimmar vilket bidrar till fruktens mognad. Jordmånen består mestadels av granit. Druvorna handplockas, och pressas i hela kluster. Fermenteringen görs i öppna jäskar. Efter avslutad jäsning lagras vinet på franska ekfat i 14 månader varav 30% nya.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Pinot Noir
Årgång2018
Alkoholhalt14,5 %
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,05 g/100 ml
Syra5,1 g/100 ml
Producent Scheid Family Wines

Innehållet

SmakbeskrivningRöda körsbär och vildhallon inleder och följs av toner av rostat kaffe, choklad och vanilj. Tanninerna är druvtypiskt silkiga och eleganta och vinet hålls samman av en frisk och matvänlig syra.
Passar tillStekt eller grillad fisk, rätter av fågel, ljust kött eller lagade vegetariska rätter. Hårda ostar.
Lagringspotential5 år

Om Scheid Family Wines

Redan 1972 såg Al Scheid den outnyttjade potentialen i Monterey County i en tid då vinregionen bara var i sin linda. Det som började som en ren druvodling där 100% av produktionen såldes till andra vingårdar har Al nu utvecklat till en respekterad vinproducent med flera välkända varumärken. Idag är Als två barn Scott och Heidi också med och drivande i produktionen tillsammans med ett team av vinmakare, men Al är fortfarande med och fattar de tongivande besluten. Scheid Family Wines portfölj innehåller fem unika varumärken, alla med en distinkt stil: Scheid Vineyards, District 7, Metz Road, VDR och Stokes’ Ghost.

Med 12 vingårdar bestående av drygt 1600 hektar längs en 110 km lång sträcka av Salinasdalen har Scheid ett brett urval av olika mikroklimat och jordmånar. Detta ger vinmakare Dave Nagengast fina förutsättningar att skapa viner av bästa kvalitet.

Pinot noir och chardonnay är druvor som trivs utmärkt i Montereys kustnära svala klimat med många soltimmar. Scheid Family Wines driver spännande projekt med buteljeringar i små volymer av i sanning unika viner gjorda på olika pinot noir-kloner. Alla dessa viner har sin egen karaktär präglad av sin unika plats i vingården. De här vinerna visar på ett fantastiskt sätt hur pinot noir-druvan anpassar sig och tar sig olika uttryck utifrån sin terroir.

Tack vare att familjen har vingårdar som sträcker sig långt ner i Salinas-dalen har de också förutsättningarna att framgångsrikt odla många andra druvsorter. Sauvignon Blanc, cabernet sauvignon, merlot och petite sirah är de som lyser starkast här.

Scheid Family Wines brinner för att skapa bästa möjliga vin och samtidigt vara goda förvaltare av jorden och stötta det lokala samhället. Det toppmoderna vineriet är skapat med hållbarhet i fokus. 100% av druvresterna komposteras och sprids ut i vingårdarna igen. 100% av vattnet från vinproduktionen renas och används i vingårdarna. De har även byggt ett vindkraftverk vars elproduktion räcker till att driva vingården och förse ytterligare 125 hus med el.