Meukow Deluxe

Meukow Deluxe

349 kr (279,20 kr) (nr. 163) Sprit Cognac, Frankrike

BÄST I TEST! GULD 2017 /Allt om Whiskey
Elegant Cognac med anor tillbaka till 1800-talet.
Blandad till perfektion med balans och elegans som ledord….

 

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

DruvsortHuvudsakligen ugni blanc.
ÅrgångDenna cognac är en klassik blandning mellan flera olika ålderskvalitéer- i snitt 5 år gammal.
Alkoholhalt40%
Storlek700 ml
Förpackning
Finns även som 350 ml (12 st/frp) 179 kr

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Producent Cognac Meukow

Innehållet

SmakbeskrivningStor och murrig med höstmörka toner av choklad, smörkola, kanel och torkade dadlar. Stor och bred, med schysst krydda i smaken. Bra balans i finishen.
Passar tillServeras rumstempererad som avec.

Om Cognac Meukow

Bröderna Meukow anlände från Ryssland till byn Cognac på 1850-talet med uppdrag av Tsar Alexander III att säkerställa leveransen av högklassig cognac till det ryska hovet. Efter flertalet resor beslutade sig bröderna för att slå rot i Cognac och bildade år 1862 företaget Meukow. Sedan 1979 ägs Meukow av familjeföretaget Compagnie de Guyenne.

Om Cognac, Frankrike

Regionen Cognac ligger i västra Frankrike, norr om Bordeaux och är indelad i sex distrikt: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fin Bois, Bon Bois och Bois Ordinaires.

Destillat av åtta olika druvsorter är tillåtna när man tillverkar cognac. Tre av dem får användas obegränsat, Ugni Blanc som är den vanligaste druvan, Folle-Blanche samt Colombard. De övriga fem druvsorterna får utgöra högst tio procent av den slutliga drycken. Utrustning och metod måste vara de klassiska, d.v.s. som man framställde cognac på 1500-talet. Drycken ska sedan lagras på franska ekfat vilka ger cognacen dess specifika smak, färg och karaktär. Eken måste vara mellan 70-150 år gammal. För att få kallas cognac måste drycken lagras minst 2,5 år enligt lag, men det är först efter fyra till fem år som cognacen har hunnit utvecklats och blivit god.