Moncaro Bianco Organic

Moncaro Bianco Organic

79 kr (63,20 kr) (nr. 52780) Vitt vin Marche, Italien

Italienska Moncaro är mästare på att göra välgjorda, rena och friska vita viner, Moncaro Bianco Organic är ett utmärkt exempel på stilen. För det smått enastående priset 79 kronor får du här ett läskande och smakfullt vin som – vågar vi lova, så gott som de flesta vinkonsumenter gillar. Enkelt i bemärkelsen lättdrucket, och tacksamt att matcha till mycket av den goda vardags-, buffé- eller festmaten.

Ett utmärkt vin att ha hemma på lut i kylen för det oväntade besöket, när du själv vill reta aptiten medan middagen tillreds, eller då du vill njuta ett glas på egen hand. Som om fler goda anledningar behövs för att prova en flaska kan vi säga att den snygga etiketten i härlig italiensk retrostil pryder varje matbord och vinkyl. Den perfekta gå bort-presenten!

När du provat och tagit Moncaro Bianco Organic till ditt hjärta blir du säkert glad att höra att också ett rött vin i samma stil finns att beställa, Moncaro Rosso Organic.

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort70% trebbiano, 30% passerina
Årgång2022
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja
Producent Moncaro

Innehållet

SmakbeskrivningFriskt och fruktigt med toner av grönt äpple, stenfrukt, mogen citrus och mineral.
Passar tillPasta, fisk och skaldjursrätter och som sällskapsdryck

Om Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Om Marche, Italien

Det natursköna Marche är inte italiens mest kända vinregion, men härifrån kommer några av landets bästa vita viner gjorda på druvan Verdicchio. Friska, fruktiga och fräscha stilar är typiskt på vitvinsidan och den mycket mångsidiga Verdicchiodruvan ger dig allt ifrån prisvärda vardagsviner till högklassiga och eleganta alternativ. Det är främst i norra Marche runt staden Jesi som Verdicchion odlas. Apellationen heter Verdicchio di Castelli di Jesi.