Moncaro Terrazza Trebbiano

Moncaro Terrazza Trebbiano

90 kr + pant (nr. 2822) Vitt vin, lätt & friskt Terre di Chieti, Abruzzerna, Italien

1 september lanserar vi en frisk och hållbar nyhet i det fasta sortimentet! Moncaro Terrazza Trebbiano är ett friskt och fruktigt vin från appellationen Terre di Chieti i Abruzzerna. Här hittar du fruktiga smaker av päron, persika, citrus och örter. Vinet passar utmärkt som aperitif men är även ett mycket mångsidigt matvin som gör sig fint till fisk, skaldjur, matiga sallader och mycket mer.

Terrazza Trebbiano är certifierat enligt Equalitas, en hållbarhetsmärkning som ser till både miljö, ekonomi och sociala frågor. Dessutom kommer vinet i PET-flaska, ett överlägset alternativ till glasflaskan ur många synpunkter, den miljömässiga fördelen är bara en. En PET-flaska är betydligt lättare att bära med sig och dessutom mindre stötkänslig.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Trebbiano
Årgång2022
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,4 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Equalitas
Producent Moncaro

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig doft av päron, aprikos, citrus och örter. Frisk och fruktig smak av päron, persika, citrus och örter.
Passar tillFisk, skaldjur, fågel, vegetariskt och som aperitif

Om Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Om Terre di Chieti, Abruzzerna, Italien

Terre di Chieti ligger i Abruzzerna i södra Italien och är ett IGT som står för Indicazione Geografica Tipica, vilket är en kategori av bordsviner från bestämda områden.