Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Organic

Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Organic

99 kr (69,00 kr) (nr. 2433) Vitt vin, lätt & friskt Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ekologisk klassiker i frisk och fruktig stil till ett riktigt bra pris. Druvan Verdicchio – som uttalas ungefär vär-dick-hio, ger det här vinet solmogna och friska smaker av vit stenfrukt, grönt äpple, citrus, mandel och mineral. Det matchar utmärk rätter med stekt eller ugnsbakad fisk, kyckling eller kalv men det passar också finfint till en krämig risotto. Ett bra vin att ha hemma eftersom det är ett pålitligt och uppskattat sällskap både till vardag och fest. Vinets hela namn är Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Organic men eftersom det är lite tungvrickande och långt går det bra att bara säga Moncaro Verdicchio.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Verdicchio
Årgång2022
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,5 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja
Producent Moncaro

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig doft av citrus, honungsmelon, vit persika och mandel. Frisk och fruktig smak av citrus och citrusskal, melon, äpple och mandel.
Passar tillSkaldjur, fisk, kyckling, pasta, sallader eller som sällskapsvin.

Om Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Om Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien

I norra Marche runt staden Jesi hittar man vitvinsappellationen Verdicchio dei Castelli di Jesi. Här odlas främst den mångsidiga druvan Verdicchio och många anser att de finaste vinerna i Marche kommer härifrån. Här produceras främst torra, friska, fruktiga viner men även halvsöta passitoviner och mousserande viner.