Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

269 kr (nr. 22424) Vitt vin, torrt & smakrikt Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

”Läskande och lätt­samt ekovin med örtiga toner” – Allt om Mat, april 2022

Ett friskt, fräscht och fruktigt vin av mycket god kvalitet. Moncaro Verdicchio är ett utmärkt husvin då det passar fint till många av matbordets smaker, det är gott att ha i glaset som en läskande aperitif och som en storsäljare under många år vet vi också att det här vinet är omtyckt av väldigt många. I smaken hittar du bland annat toner av mogen citrus, vit stenfrukt, melon, färska örter och mineral. Druvan i vinet är Verdicchio, en druva som ger många av de högkvalitativa italienska vita vinerna, och regionen som vinet görs i heter Castelli di Jesi.

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% verdicchio
Årgång2022
Alkoholhalt12,5%
Storlek3000 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli4
FörslutningTappkran
Sockerhalt0,5 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Moncaro

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig doft av citrus, honungsmelon, vit persika och mandel. Frisk och fruktig smak av citrus och citrusskal, melon, örter och mandel.
Passar tillFisk, skaldjur, pasta, sallader eller som sällskapsvin.

Om Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Om Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien

I norra Marche runt staden Jesi hittar man vitvinsappellationen Verdicchio dei Castelli di Jesi. Här odlas främst den mångsidiga druvan Verdicchio och många anser att de finaste vinerna i Marche kommer härifrån. Här produceras främst torra, friska, fruktiga viner men även halvsöta passitoviner och mousserande viner.