Reflection Ridge Cabernet Sauvignon

Reflection Ridge Cabernet Sauvignon

99 kr (nr. 2381) Rött vin, fylligt Monterey, Kalifornien, USA
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Reflection Ridge Cabernet Sauvignon är ett vin för dig som gillar stilen som gjort amerikanska viner uppmärksammade och eftertraktade.

Fylligt, smakrikt och lättmatchat, här finns toner av svarta vinbär, hallon och plommon, mörk choklad, örter och mint, allt sammanvävt av rostade fattoner som gör vinet perfekt till det mesta i matväg. 90 % cabernet sauvignon har fått sällskap av 10% merlot och vinet har lagrats på fransk och amerikansk ek under 10 månader. Reflection Ridge produceras av familjen Scheid som också gör flera andra uppskattade viner. Att utveckla och använda hållbara metoder i vinodling och vinmakning har hög prioritet för familjen. Vinet lanseras den 1 december i Systembolagets fasta sortiment och finns i en stor del av landets butiker.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort90% cabernet sauvignon, 10% merlot
Årgång2019
Alkoholhalt14
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,45 g/100 ml
Syra5,7 g/100 ml
Producent Reflection Ridge Wines, Scheid Family Wines

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig doft fylld av plommon, svart vinbär, hallon och björnbär, vanilj, örter och choklad. Smaken bjuder riklig frukt i form av plommon, björnbär och solvarma hallon samt örter, vanilj mörk choklad och rostat kaffe. Tanninerna är mjuka och behagligt silkiga.
Passar tillLagade grönsaksrätter, plockmat, pasta, kött, fläsk, vilt och som sällskapsvin.

Om Reflection Ridge Wines

Bakom Reflection Ridge Wines står Scheid Family Wines som grundades 1972. Familjen äger 12 olika vingårdar i Salinas Valley, Monterey County. Vingårdarna sträcker sig från Monterey Bay i nordväst och längs en 110 km lång sträcka i sydöstlig riktning. En mängd olika mikroklimat ger dem möjlighet att med stor framgång odla både de druvor som kräver svalt klimat till de allra mest värmeälskande.

Om Scheid Family Wines

Redan 1972 såg Al Scheid den outnyttjade potentialen i Monterey County i en tid då vinregionen bara var i sin linda. Det som började som en ren druvodling där 100% av produktionen såldes till andra vingårdar har Al nu utvecklat till en respekterad vinproducent med flera välkända varumärken. Idag är Als två barn Scott och Heidi också med och drivande i produktionen tillsammans med ett team av vinmakare, men Al är fortfarande med och fattar de tongivande besluten. Scheid Family Wines portfölj innehåller fem unika varumärken, alla med en distinkt stil: Scheid Vineyards, District 7, Metz Road, VDR och Stokes’ Ghost.

Med 12 vingårdar bestående av drygt 1600 hektar längs en 110 km lång sträcka av Salinasdalen har Scheid ett brett urval av olika mikroklimat och jordmånar. Detta ger vinmakare Dave Nagengast fina förutsättningar att skapa viner av bästa kvalitet.

Pinot noir och chardonnay är druvor som trivs utmärkt i Montereys kustnära svala klimat med många soltimmar. Scheid Family Wines driver spännande projekt med buteljeringar i små volymer av i sanning unika viner gjorda på olika pinot noir-kloner. Alla dessa viner har sin egen karaktär präglad av sin unika plats i vingården. De här vinerna visar på ett fantastiskt sätt hur pinot noir-druvan anpassar sig och tar sig olika uttryck utifrån sin terroir.

Tack vare att familjen har vingårdar som sträcker sig långt ner i Salinas-dalen har de också förutsättningarna att framgångsrikt odla många andra druvsorter. Sauvignon Blanc, cabernet sauvignon, merlot och petite sirah är de som lyser starkast här.

Scheid Family Wines brinner för att skapa bästa möjliga vin och samtidigt vara goda förvaltare av jorden och stötta det lokala samhället. Det toppmoderna vineriet är skapat med hållbarhet i fokus. 100% av druvresterna komposteras och sprids ut i vingårdarna igen. 100% av vattnet från vinproduktionen renas och används i vingårdarna. De har även byggt ett vindkraftverk vars elproduktion räcker till att driva vingården och förse ytterligare 125 hus med el.