Rocklin Ranch Pinot Noir

Rocklin Ranch Pinot Noir

179 kr (143,20 kr) (nr. 53242) Rött vin, medelfylligt Monterey, Kalifornien, USA

FYND – BÄSTA KÖP  ”Ett toppvin i den kaliforniska stilen – Sune Liljevall, Dala-Demokraten, augusti 2023

”generös frukt och god balans mellan den pigga fruktsyran och de lätt avrundade tanninerna.” – In Vino, januari 2023

För dig som älskar amerikansk pinot noir! Här har du ett riktigt guldkorn, från den 1 september 2023 dessutom till ett fantastiskt pris!

Tonerna av mogna jordgubbar, hallon, örter och undervegetation stiger upp ur glaset och lockar till att smaka. I munnen utvecklas de rödbäriga nyanserna, och kompletteras av sammansatta läckra toner av hallonkola, kryddor och vanilj. Tanninerna och fräschören finns där insvepta i den läckra frukten som tillsammans ger vinet en behaglig finish och lång eftersmak. Njut ett glas som det är, eller servera till grillade eller ugnsbakade grönsaksrätter, pasta med svamp eller örter, kyckling, ljus kött, hamburgare eller ost.

Vulkanisk jord och det havsnära läget präglar terroiren för vinerna från varumärket Rocklin Ranch. Växlingarna mellan svala nätter och morgnar, och varma soliga dagar i Salinas-dalen ger druvorna lång tid att mogna. Det ger frukten och vinet fyllighet och smakdjup. Vingården och vineriet drivs till 100% av ren och förnybar energi som kommer från vingårdens eget vindkraftverk. Förutom Rocklin Ranch Pinot Noir finns även Rocklin Ranch Chardonnay och Rocklin Ranch Cabernet Sauvignon i vårt sortiment.

Läs några av vinjournalisters lyriska omdömen om vinet nedan.

FYND – BÄSTA KÖP

Läcker kalifornisk pinot noir med solmogna jordgubbar, hallon, örter och rostade kaffelika ekfatstoner i fin balans och med fina, silkeslena tanniner och en
blodapelsinlik frisk syra. Ett toppvin i den kaliforniska stilen på druvan – och ett vin som de flesta kan älska. Njut till eleganta ljusa kötträtter.”

– Sune Liljevall, Dala-Demokraten, augusti 2023

”Saftig, bärfruktig, lätt örtig doft av hallon och jordgubbar med inslag av kaffe och rostad ek. Ganska fyllig attack med generös frukt och god balans mellan den pigga fruktsyran och de lätt avrundade tanninerna. ”

– In Vino, januari 2023

 

 

 

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% pinot noir
Årgång2021
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Producent Scheid Family Wines

Innehållet

SmakbeskrivningStor fräschör och fylliga frukttoner av jordgubb, mogna körsbär och hallon, vanilj, ceder, kryddnejlika och vanilj. Mjuka tanniner ger behaglig munkänsla och matvänlighet.

Om Scheid Family Wines

Redan 1972 såg Al Scheid den outnyttjade potentialen i Monterey County i en tid då vinregionen bara var i sin linda. Det som började som en ren druvodling där 100% av produktionen såldes till andra vingårdar har Al nu utvecklat till en respekterad vinproducent med flera välkända varumärken. Idag är Als två barn Scott och Heidi också med och drivande i produktionen tillsammans med ett team av vinmakare, men Al är fortfarande med och fattar de tongivande besluten. Scheid Family Wines portfölj innehåller fem unika varumärken, alla med en distinkt stil: Scheid Vineyards, District 7, Metz Road, VDR och Stokes’ Ghost.

Med 12 vingårdar bestående av drygt 1600 hektar längs en 110 km lång sträcka av Salinasdalen har Scheid ett brett urval av olika mikroklimat och jordmånar. Detta ger vinmakare Dave Nagengast fina förutsättningar att skapa viner av bästa kvalitet.

Pinot noir och chardonnay är druvor som trivs utmärkt i Montereys kustnära svala klimat med många soltimmar. Scheid Family Wines driver spännande projekt med buteljeringar i små volymer av i sanning unika viner gjorda på olika pinot noir-kloner. Alla dessa viner har sin egen karaktär präglad av sin unika plats i vingården. De här vinerna visar på ett fantastiskt sätt hur pinot noir-druvan anpassar sig och tar sig olika uttryck utifrån sin terroir.

Tack vare att familjen har vingårdar som sträcker sig långt ner i Salinas-dalen har de också förutsättningarna att framgångsrikt odla många andra druvsorter. Sauvignon Blanc, cabernet sauvignon, merlot och petite sirah är de som lyser starkast här.

Scheid Family Wines brinner för att skapa bästa möjliga vin och samtidigt vara goda förvaltare av jorden och stötta det lokala samhället. Det toppmoderna vineriet är skapat med hållbarhet i fokus. 100% av druvresterna komposteras och sprids ut i vingårdarna igen. 100% av vattnet från vinproduktionen renas och används i vingårdarna. De har även byggt ett vindkraftverk vars elproduktion räcker till att driva vingården och förse ytterligare 125 hus med el.