Scheid Vineyards Merlot

Scheid Vineyards Merlot

199 kr (nr. 54638) Rött vin, fylligt Monterey, Kalifornien, USA

Kryddigt och fruktigt med mjuka, hanterbara tanniner, fräsch syra som gör att gommen vill ha mer. Björnbär, svarta körsbär, plommon, vanilj, kryddor och lätt rostade toner, detta skulle också kunna beskrivas som vinet som har allt. Vegetarisk mat eller kött matchas lika väl, fräschören och fylligheten gör dig inte besviken oavsett vad du väljer att servera till. Vinet är lagrat på fransk (95%) och ungersk (5%) ek i 18 månader.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% merlot
Årgång2017
Alkoholhalt15%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,1 g/100 ml
Syra6,5 g/100 ml
Producent Scheid Family Wines

Innehållet

SmakbeskrivningMogna björnbär, plommon, svarta körsbär ackompanjeras av mjuka integrerade tanniner, vanilj, rostade toner och en aning örter, allt snyggt ihophållet av en matvänlig fräschör.

Om Scheid Family Wines

Redan 1972 såg Al Scheid den outnyttjade potentialen i Monterey County i en tid då vinregionen bara var i sin linda. Det som började som en ren druvodling där 100% av produktionen såldes till andra vingårdar har Al nu utvecklat till en respekterad vinproducent med flera välkända varumärken. Idag är Als två barn Scott och Heidi också med och drivande i produktionen tillsammans med ett team av vinmakare, men Al är fortfarande med och fattar de tongivande besluten. Scheid Family Wines portfölj innehåller fem unika varumärken, alla med en distinkt stil: Scheid Vineyards, District 7, Metz Road, VDR och Stokes’ Ghost.

Med 12 vingårdar bestående av drygt 1600 hektar längs en 110 km lång sträcka av Salinasdalen har Scheid ett brett urval av olika mikroklimat och jordmånar. Detta ger vinmakare Dave Nagengast fina förutsättningar att skapa viner av bästa kvalitet.

Pinot noir och chardonnay är druvor som trivs utmärkt i Montereys kustnära svala klimat med många soltimmar. Scheid Family Wines driver spännande projekt med buteljeringar i små volymer av i sanning unika viner gjorda på olika pinot noir-kloner. Alla dessa viner har sin egen karaktär präglad av sin unika plats i vingården. De här vinerna visar på ett fantastiskt sätt hur pinot noir-druvan anpassar sig och tar sig olika uttryck utifrån sin terroir.

Tack vare att familjen har vingårdar som sträcker sig långt ner i Salinas-dalen har de också förutsättningarna att framgångsrikt odla många andra druvsorter. Sauvignon Blanc, cabernet sauvignon, merlot och petite sirah är de som lyser starkast här.

Scheid Family Wines brinner för att skapa bästa möjliga vin och samtidigt vara goda förvaltare av jorden och stötta det lokala samhället. Det toppmoderna vineriet är skapat med hållbarhet i fokus. 100% av druvresterna komposteras och sprids ut i vingårdarna igen. 100% av vattnet från vinproduktionen renas och används i vingårdarna. De har även byggt ett vindkraftverk vars elproduktion räcker till att driva vingården och förse ytterligare 125 hus med el.