Selvarossa

Selvarossa

95 kr (nr. 32228) Rött vin, fylligt Apulien, Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Selvarossa från appellationen Salice Salentino DOC är Cantine Due Palmes i Sverige bäst säljande vin. Vingården gör en mängd fylliga och smakrika viner främst gjorda på druvorna och regionens stoltheter malvasia och negroamaro. Selvarossa är det vin som främst tagit svenskarnas hjärtan och smaklökar med storm.

De kraftfulla, koncentrerade röda vinerna som också har en härlig fräschör får man fram tack vare det varma klimatet och sättet man odlar och binder upp vinrankorna, alberello. Selvarossa är ett vin att dricka till smakrik mat som kräver ett likaså smakrikt vin. Selvarossa bjuder på mustiga toner av  mörka bär, plommon, körsbär, örter, lakrits, lagerblad och kryddpeppar. Vinet gör sig utmärkt tillsammans med grillat kött, kryddade grytor, mustiga grönsaksrätter med till exempel paprika, aubergine, lök och örter, men funkar också riktigt bra till en enkel, rustik pastarätt.

Produkten har recenserats av Vinodino https://vinodino.se/sortiment/selvarossa-salice-salentino-3222801/

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort90% negroamaro, 10% malvasia
Årgång2020
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt1,1 g/100 ml
Producent Cantine Due Palme

Innehållet

SmakbeskrivningPlommon, mogna körsbär, blåbär, örter, lagerblad och inslag av fat. Tydliga men integrerade tanniner.
Passar tillKött, lamm, vilt
Lagringspotential2-3 år

Om Cantine Due Palme

Cantine Due Palme är ett vinkooperativ som grundades 1989 i Salento, Apulien. När man startade hade man bara 15 medlemmar men idag är fler än 1000 vinodlare anslutna och kooperativet förfogar över ca 2 500 hektar vingårdar. Vin produceras i fem olika vinerier och de huvudsakliga druvorna som odlas är Negroamaro, Malvasia Nera och Primitivo. Druvorna ger kraftfulla och smakrika viner. Samtliga viner buteljeras i de egna vinerierna vilket ökar spårbarheten.

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Negroamaro och Nero di Troia.