Catch & Release Riesling

Catch & Release Riesling

85 kr (nr. 55065) Vitt vin Tyskland

Lyxigt lax- och skaldjursvin till fyndpris!

Nu lanseras äntligen det ultimata vinet till dina favoriträtter på lax och skaldjur – Catch & Release Riesling för 79 kr!

Catch & Release är en läcker och stiltypisk tysk riesling med massor av äpplen, päron, kryddor, frukt och lång eftersmak med liten ton av sötma.

Den smakrika laxen är något av svenska folkets favoritfisk – både till högtider och till vardag. Med sin fruktiga smak med balanserade friskhet blir Catch & Release Riesling det ultimata laxvinet.

Prova gärna ett svalt glas till den inkokta laxen, till din favoritsushi eller kanske till färska räkor med aioli – ljuvliga smakkombinationer!

Druvorna kommer från Rheinhessen vid floden Rhens vänstra strand, där de odlas i branta sydsluttningar för att nå sin fulla smakrikedom. Regionen är känd för sina otroligt matvänliga viner med pigg, frisk syra och läskande fruktighet.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Alkoholhalt9,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork

Innehållet

Om Tyskland

Tyskland är en stor vinproducent och vinerna produceras i huvudsakligen längs Rhen (och dess bifloder) i sydvästra delen av landet, på branta sluttningar mot syd och sydväst, skyddade mot väder och vind. Tyskland är, tillsammans med Canada, världens nordligaste vinland som producerar kvalitetsviner. Många tyska viner är; lätta, alkoholsvaga, fruktiga, blommiga, syrliga och halvtorra till halvsöta. Stora variationer finns, egentligen allt ifrån lätta och torra till mycket söta och kraftiga viner. Tyska viner är lämpade som sällskapsviner men fungerar även utmärkt till det asiatiska köket eller till skaldjur och fiskrätter.