Chapel Down Brut

Chapel Down Brut

369 kr (295,20 kr) (nr. 58860) Mousserande England

Mousserande nyhet från det snabbt växande vinlandet England! Chapel Down Brut är ett krispigt och fruktigt mousserande vin från en av Englands ledande vinproducenter. Vinet fick Silvermedalj i IWSC 2022!

Många jämförelser görs mellan engelska mousserande viner och Champagne och kanske är det inte så konstigt. Området och vingårdarna delar många egenskaper med Champagne med sitt svala klimat och kalkrika jordmån med inslag av skiffer. Chapel Down Brut tillverkas dessutom med den traditionella metoden som används i Champagne. Servera som aperitif eller varför inte till en klassisk Fish & Chips!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort52% Chardonnay, 35% Pinot Noir, 7% Pinot Meunier, 5% Pinot Blanc, 1% Early Pinot Noir
ÅrgångNV
Alkoholhalt12%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningChampagnekork
Sockerhalt0,9 g/100 ml
Producent Chapel Down

Innehållet

SmakbeskrivningDoft av röda äpplen, citrongräs och nybakt bröd. Smak av röda äpplen, citrus, jordgubbar och kvitten
Passar tillAperitif, fisk & skaldjur

Om Chapel Down

“As England’s leading wine producer, our mission is to change the way the world thinks about English wine.” Andrew Carter, VD Chapel Down

Chapel Down är Englands ledande vinproducent med ett prisbelönt utbud av mousserande och stilla viner. Baserat i Kent, i hjärtat av Garden of England, producerar dom viner av högsta kvalitet och som visar upp något av det bästa som engelska viner har att erbjuda.

Vinerna tillverkas av druvor som odlas i sydöstra England. Chapel Down äger några av de finaste vingårdarna i England, främst belägna på North Downs i Kent med en terroir som till stor del liknar den i Champagne. Vinstockar med Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier och Bacchus odlas på söderläge i kritjordar och drar nytta av ett varmt, kustnära klimat. De hämtar också högkvalitativ frukt från långvariga partnervingårdar i Kent, Sussex och Essex, vilket resulterar i balanserade viner med unika smakprofiler.

Om England

Snabbt växande vinland där framförallt mousserande vin vinner mark. Man har även tillverkning av många olika ölsorter i Storbritannien, med kända märken som Guiness och Fullers är den brittiska ölen internationellt känd. Man har också lokal produktion av vin, sherry, port och gin. Skotsk och Irländsk whisky är populärt runt världen och den skotska som stavas whisky produceras över hela skotska höglandet. Den irländska stavas whiskey och produceras även den i stor skala.