Nyhet
Chapel Down Grand Reserve

Chapel Down Grand Reserve

559 kr (nr. 94916) Mousserande England
Tillfälligt sortiment

Chapel Down Grand Reserve 2018 bjuder på en komplex och elegant smakprofil med fina bubblor, mogna äpplen, färska röda bär och och en hint av brioche. Den krispiga syran och den rika smaken gör att vinet gör sig utmärkt både som aperitif och till exempel grillad fisk.

Chapel Down, beläget i hjärtat av Kent, är en av de mest framstående producenterna av engelskt mousserande vin. Vinmakare Josh Donaghay-Spire utsågs förra året till English Winemaker of the Year av tidningen Drinks Business.

Vinåret 2018 i England beskrivs som ett av de bästa i modern tid och Jancis Robinson, en av världens mest respekterade vinjournalister, skriver:

”Probably the best vintage of the modern era thanks to the warm summer that produced large volumes of top-quality fruit. While the sparkling wines will be excellent, it is the still wines that are especially promising, especially the Chardonnay and Pinot Noirs.”

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort60% Chardonnay, 28% Pinot Noir, 12% Pinot Meunier
Årgång2018
Alkoholhalt12%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Nyhet 7 juni 2024
Antal/kolli12
FörslutningChampagnekork
Begränsat parti1200 flaskor

Innehållet

SmakbeskrivningFina bubblor och frisk syra. Rik smak av mogna äpplen, färska röda bär och och en hint av brioche.
Passar tillAperitif, grillad fisk, småplock

Om England

Snabbt växande vinland där framförallt mousserande vin vinner mark. Man har även tillverkning av många olika ölsorter i Storbritannien, med kända märken som Guiness och Fullers är den brittiska ölen internationellt känd. Man har också lokal produktion av vin, sherry, port och gin. Skotsk och Irländsk whisky är populärt runt världen och den skotska som stavas whisky produceras över hela skotska höglandet. Den irländska stavas whiskey och produceras även den i stor skala.