Chapel Down Rosé

Chapel Down Rosé

399 kr (319,20 kr) (nr. 73319) Mousserande England

Krispigt och elegant rosébubbel med frisk smak av röda vinbär, citrus och smultron.

Druvsammansättningen i Chapel Downs flaggskepsviner har sin grund i de tre traditionella varianterna Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier, men inkluderar även Pinot Blanc. Pinot Blanc ger vinerna en utmärkande blommig ton. För att säkerställa att det alltid används frukt av högsta kvalitet till detta vin tas druvorna från flera vingårdar i Kent, Sussex och Essex.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort44% Chardonnay, 40% Pinot Noir, 11% Pinot Meunier, 3% Pinot Blanc, 2% Early Pinot Noir
Årgångnv
Alkoholhalt12%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningChampagnekork
Producent Chapel Down

Innehållet

SmakbeskrivningFrisk och elegant smak av röda vinbär, citrus och smultron.

Om Chapel Down

“As England’s leading wine producer, our mission is to change the way the world thinks about English wine.” Andrew Carter, VD Chapel Down

Chapel Down är Englands ledande vinproducent med ett prisbelönt utbud av mousserande och stilla viner. Baserat i Kent, i hjärtat av Garden of England, producerar dom viner av högsta kvalitet och som visar upp något av det bästa som engelska viner har att erbjuda.

Vinerna tillverkas av druvor som odlas i sydöstra England. Chapel Down äger några av de finaste vingårdarna i England, främst belägna på North Downs i Kent med en terroir som till stor del liknar den i Champagne. Vinstockar med Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier och Bacchus odlas på söderläge i kritjordar och drar nytta av ett varmt, kustnära klimat. De hämtar också högkvalitativ frukt från långvariga partnervingårdar i Kent, Sussex och Essex, vilket resulterar i balanserade viner med unika smakprofiler.

Om England

Snabbt växande vinland där framförallt mousserande vin vinner mark. Man har även tillverkning av många olika ölsorter i Storbritannien, med kända märken som Guiness och Fullers är den brittiska ölen internationellt känd. Man har också lokal produktion av vin, sherry, port och gin. Skotsk och Irländsk whisky är populärt runt världen och den skotska som stavas whisky produceras över hela skotska höglandet. Den irländska stavas whiskey och produceras även den i stor skala.