District 7 Pinot Noir

District 7 Pinot Noir

75 kr + pant (nr. 6578) Rött vin, medelfylligt Monterey, Kalifornien, USA
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Storfavoriten – nu även på burk!

Charmig pinot noir från Monterey, Kalifornien. Vinet är fruktigt och har härliga, juicy toner av mogna jordgubbar, vildhallon och körsbär som kompletteras av kryddor, sandelträ och en aning mörk choklad. Det här vinet kännetecknas av  fräschör och rättfram frukt från druvor som fått växa i svala vingårdar i kombination med många soltimmar.  Det gör District 7 Pinot Noir till ett riktigt trevligt vin både för mat och sällskap. Vinet har fått sitt namn av att druvorna är odlade i Monterey, det sjunde av Kaliforniens sjutton druvdistrikt.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% pinot noir
Årgång2021
Alkoholhalt13,5%
Storlek375 ml
Förpackning
Finns även som 750 ml

Detaljer

Antal/kolli24
FörslutningBurkkapsyl
Sockerhalt0,5 g/100 ml
Producent Scheid Family Wines

Innehållet

SmakbeskrivningKryddig och fruktig doft av jordgubbar, hallon, vanilj, sandelträ och mörk choklad. Elegant och rik smak av jordgubbar, körsbär, choklad och kryddor. Mjuka tanniner, fin syra och en lång, elegant eftersmak.
Passar tillGrillad kyckling, kött såsom fläsk eller kalv, smakrika rätter av lax, vegetariskt och sällskap

Om Scheid Family Wines

Redan 1972 såg Al Scheid den outnyttjade potentialen i Monterey County i en tid då vinregionen bara var i sin linda. Det som började som en ren druvodling där 100% av produktionen såldes till andra vingårdar har Al nu utvecklat till en respekterad vinproducent med flera välkända varumärken. Idag är Als två barn Scott och Heidi också med och drivande i produktionen tillsammans med ett team av vinmakare, men Al är fortfarande med och fattar de tongivande besluten. Scheid Family Wines portfölj innehåller fem unika varumärken, alla med en distinkt stil: Scheid Vineyards, District 7, Metz Road, VDR och Stokes’ Ghost.

Med 12 vingårdar bestående av drygt 1600 hektar längs en 110 km lång sträcka av Salinasdalen har Scheid ett brett urval av olika mikroklimat och jordmånar. Detta ger vinmakare Dave Nagengast fina förutsättningar att skapa viner av bästa kvalitet.

Pinot noir och chardonnay är druvor som trivs utmärkt i Montereys kustnära svala klimat med många soltimmar. Scheid Family Wines driver spännande projekt med buteljeringar i små volymer av i sanning unika viner gjorda på olika pinot noir-kloner. Alla dessa viner har sin egen karaktär präglad av sin unika plats i vingården. De här vinerna visar på ett fantastiskt sätt hur pinot noir-druvan anpassar sig och tar sig olika uttryck utifrån sin terroir.

Tack vare att familjen har vingårdar som sträcker sig långt ner i Salinas-dalen har de också förutsättningarna att framgångsrikt odla många andra druvsorter. Sauvignon Blanc, cabernet sauvignon, merlot och petite sirah är de som lyser starkast här.

Scheid Family Wines brinner för att skapa bästa möjliga vin och samtidigt vara goda förvaltare av jorden och stötta det lokala samhället. Det toppmoderna vineriet är skapat med hållbarhet i fokus. 100% av druvresterna komposteras och sprids ut i vingårdarna igen. 100% av vattnet från vinproduktionen renas och används i vingårdarna. De har även byggt ett vindkraftverk vars elproduktion räcker till att driva vingården och förse ytterligare 125 hus med el.