Collevite Falerio Pecorino

Collevite Falerio Pecorino

99 kr (63,20 kr) (nr. 2391) Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Mycket fruktig, ungdomlig smak med inslag av galiamelon, nektarin, päron, citrusskal och bivax. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller till kyckling.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Pecorino
Årgång2021
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,3 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Collevite

Innehållet

SmakbeskrivningUngdomligt , fruktigt och friskt vin med inslag av päron, persika och citrusskal.

Passar tillServeras vid 8-10°C till rätter av fisk eller till kyckling.

Om Collevite

Collevite heter egentligen Cantina della Marca och är ett relativt ungt företag, startat så sent som 2008 av en grupp lokala entrepenörer i Marche. På kort tid har Collevites ekologiska viner blivit mycket populära för sin ursprungskaraktär och renhet.

Collevite producerar vin från provinsen Ascoli Piceno i södra Marche, mestadels på lokala druvor som verdicchio, pecorino, passerina på den vita sidan, medan de röda vinerna görs huvudsakligen på druvorna sangioves och montepulciano, som är de huvudsakliga druvorna i det lokala vint DOC Rosso Piceno.

Precis som så många andra vinerier i Italien gör Collevite inte bara vin, utan också grappa och olivolja, och i Collevites fall även öl!

Om Italien

Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.