Kleine Zalze Vineyard Selection Cabernet Sauvignon Barrel Matured

Kleine Zalze Vineyard Selection Cabernet Sauvignon Barrel Matured

179 kr (119,00 kr) (nr. 12019) Rött vin, medelfylligt Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Ett strukturerat vin av cabernet sauvignon med integrerade ekfatstoner i en återhållen men kraftfull stil. Till det här vinet tar Kleine Zalze druvor endast från de bästa vingårdarna runt Stellenbosch. Årgång 2017 tog hem Guld i Concours Mondial de Bruxelles 2019.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort85% cabernet sauvignon, 10% merlot, 5% petit verdot
Årgång2018
Alkoholhalt14,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,3 g/100 ml
Producent Kleine Zalze

Innehållet

SmakbeskrivningFrisk och elegant doft av mörka körsbär och plommon. Rik smak av svarta vinbär, körsbär och kaffe med toner av ekfat. Lång eftersmak.
Passar tillSmakrika, gärna grillade rätter av mörkt kött

Om Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Om Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.