Kleine Zalze Vineyard Selection Chardonnay

Kleine Zalze Vineyard Selection Chardonnay

139 kr (nr. 2131) Vitt vin, torrt & smakrikt Coastal Region, Sydafrika
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ännu ett vin av mycket hög kvalitet och prisvärdhet från mästarna Kleine Zalze. Här visar sig chardonnay från sin allra bästa sida! Vinet har både den matvänliga fylligheten som vi älskar och som ger vinet oändligt många matmatchningsmöjligheter, samt en stor dos fräschör och elegant frukt. Det här vinet finns också tillgängligt i halvflaska, praktiskt när man inte vill dricka så mycket.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% chardonnay
Årgång2021
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning
Finns även som 375 ml

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,3 g/100 ml
Syra5,8 g/100 ml
Märkningar WIETA
Producent Kleine Zalze

Innehållet

SmakbeskrivningFrisk smak av gröna och gula äpplen, ananas, citron, örter, mineral och nötter.
Passar tillStekt eller grillad fisk, gratinerade kräftor, kyckling, pasta med smakrika såser eller ljust kött, smakrika vegetariska rätter gärna med stekta eller grillade inslag..
WIETA

Om Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Om Coastal Region, Sydafrika

Coastal Region är en del av den större provinsen Western Cape. Om det står Coastal Region har druvorna vuxit inom de mindre regioner inom provinsen där de bästa förutsättningarna för druvodling finns. Exempel på sådana underregioner är Paarl och Stellenbosch. Totalt finns det 8 stycken underregioner, men det finns även hela 17 stycken ”wards” som är den mest specifika odlingsplatsen inom det sydafrikanska appellationssystemet.