G.D. Vajra Langhe Rosso

G.D. Vajra Langhe Rosso

119 kr (nr. 73279) Rött vin, medelfylligt Piemonte, Langhe
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Nu lanserar den välrenommerade Barolo-producenten G.D. Vajra ett elegant och matvänligt rött vin från Langhe DOC gjort på de fantastiska druvorna Nebbiolo, Barbera och Dolcetto!

G.D. Vajra är ett familjeägt vinhus, beläget i vackra Piemonte i norra Italien. De är flerfaldigt hyllade för sina fantastiska Barolo-viner från några av områdets bästa vingårdar. Nu lanserar de en mycket prisvärd nyhet – Langhe Rosso. I Langhe Rosso finner du ett otroligt prisvärt vin utmärkt till både vardag och fest. Det finns en anledning till att svenska folket älskar italienska viner, då detta klassiska vinland erbjuder mycket vin för pengarna – både till smak och kvalitet. 

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsortbarbera, dolcetto, nebbiolo
Årgång2022
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli1
FörslutningSkruvkork
Producent G.D. Vajra

Innehållet

SmakbeskrivningMedellfyllig och fruktig med inslag av mörka bär, körsbär, viol och rosor.
Passar tillKlassisk bolognese på långkokt högrev, varm rotfruktssallad med ugnsrostad getost och honung, eller till italienska lagrade ostar.

Om G.D. Vajra

G.D. Vajra är familjeägt och drivs av Aldo och Milena Vajra, samt deras barn Giuseppe, Francesca och Isidoro.

Om Piemonte, Langhe

Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.