Nyhet
Rosé de Seguin

Rosé de Seguin

129 kr (nr. 92556) Rosévin Bordeaux, Frankrike

Upptäck en ny pärla med Sverigepremiären av Rosé de Seguin 2023 den 7 juni! Detta utsökta rosévin är den senaste lanseringen från anrika Château de Seguin, vinhuset bakom Sveriges mest sålda Bordeauxvin.

Rosé de Seguin, gjort på 100% cabernet franc, erbjuder en harmonisk balans mellan fruktighet och friskhet. Med sina inbjudande toner av somriga jordgubbar, saftiga hallon och en antydan av citrus, är det här vinet en utmärkt följeslagare för sommarens alla tillfällen – från lata dagar i solen till eleganta middagar.

Rosé de Seguin 2023 passar utmärkt till lätta rätter som sallader, fisk och skaldjur, men även som en aperitif. Dess friska syra och fina struktur gör det till ett mångsidigt vin som kommer att förgylla vilken måltid som helst.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% cabernet franc
Årgång2023
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Nyhet 7 juni 2024
Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Producent Château de Seguin

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig och frisk smak av somriga jordgubbar, saftiga hallon, färska örter och citrus
Passar till lätta rätter som sallader, fisk och skaldjur, men även som en aperitif.

Om Château de Seguin

Château de Seguin är en välkänd producent av kvalitetsviner och är beläget i området Entre-Deux-Mers i Bordeaux. Själva slottet har anor tillbaka ända till 700-talet och vin har producerats här i nästan 1000 år.

Om Bordeaux, Frankrike

Bordeaux, beläget i västra Frankrike brukar jämte Bourgogne anses ge världens främsta röda kvalitetsviner och är ett av världens mest kända vindistrikt, kännetecknat av sina tusentals châteaun. Regionens vinhistoria sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. då romarna började anlägga vinodlingar längs floden Gironde som ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vinerna tillverkas ofta på en blandning av druvor och är kända för att vara mycket lagringsdugliga. Bland de blå druvorna dominerar Cabernet Sauvignon och Merlot och bland de vita Sauvignon Blanc, Sémillon och Muscadelle.